03 Haziran 2011 07:19

EMEP Sivas Adayı Başkavak: ‘Tarım çökertildi’

Emek Partisi Sivas Milletvekili Adayı Satılmış Başkavak seçim çalışmaları kapsamında İlbeyliler Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Turan Yılmaz ve yöneticiler tarafından karşılanan Milletvekili Adayı Satılmış Başkavak; Sivas’ın tarım kenti olduğunu ama gerek AKP hükümeti gerekse önceki hükümetler döneminde uygul

EMEP Sivas Adayı Başkavak: ‘Tarım çökertildi’
Paylaş

Emek Partisi Sivas Milletvekili Adayı Satılmış Başkavak seçim çalışmaları kapsamında İlbeyliler Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Turan Yılmaz ve yöneticiler tarafından karşılanan Milletvekili Adayı Satılmış Başkavak; Sivas’ın tarım kenti olduğunu ama gerek AKP hükümeti gerekse önceki hükümetler döneminde uygulanan politikalar nedeniyle ülke tarımının çökertildiğini belirtti.

Ziyaretten mutlu olduklarını belirten İlbeyliler Deneği Başkanı Turan Yılmaz ise; “Halk yoksullaşıyor, işçiler aslında kendilerine karşı olan bu hükümeti destekliyor. Bu büyük bir çelişkidir. Ülke çok kötü yönetiliyor ve bu dönem daha güçlü birliğe ihtiyaç vardı, sizlerin çabası önemli ama AKP’ye karşı güç olacak bir birlik olsa iyi olurdu. Sosyal demokratından sosyalistlere birlikte davranılsa iyi olurdu” dedi. Yılmaz Seçim ve Siyasi Partiler Kanunu’nun halkın siyasete katılmasının önünde engel oluşturduğunu belirterek, yüzde10 seçim barajının, aday belirleme biçimlerinin, adaletsizliği baştan yarattığını söyledi. Ziyarette konuşan bir üniversite öğrencisi ise; “Ulaşımdan barınmaya bir çok sorunumuz var. Yemekler iyi değil, ben tarih bölümü öğrencisiyim hocamız milliyetçilik propagandası yapıyor, biz bir şey söyleyemiyoruz. Fikrimi belirttiğim zaman o dersi geçemiyorum. Din önemli bir etken partiler insanların inançlarını istismar ediyor diyerek bu durumun değişmesi için mücadele edilmeli” dedi. (Sivas/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘12 Haziran hesaplaşma günü olacak’

SONRAKİ HABER

Meralarına göz diken AKP'ye geçit vermeyecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...