17 Kasım 2013 17:21

Yeni yönetmeliğe sağlık lisesi itirazı

Samsun Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmenleri, Eğitim Sen binasında bir basın toplantısı düzenleyerek yeni Ortaöğretim Yönetmeliğini eleştirdi.

Yeni yönetmeliğe sağlık lisesi itirazı
Paylaş

Samsun Atatürk Anadolu  Sağlık Meslek Lisesi öğretmenleri, Eğitim Sen binasında bir basın toplantısı düzenleyerek yeni Ortaöğretim Yönetmeliğini eleştirdi. Şube Başkanı Metin Erol’un yaptığı açıklamada yönetmelik ile özellikle sağlık meslek liselerinde görev yapan meslek dersleri öğretmenleri ile stajyer öğrencilerin mağdur edildiği bildirildi.

Eski uygulamaya sağlık meslek liselerinin 11. ve 12. sınıf öğrencileri, sağlık mesleği beceri eğitimi dersi için 8-15 kişilik gruplar halinde her gün ayrı bir dersin öğretmeniyle birlikte ve haftada üç gün hastaneye gidiyordu. Yeni yönetmelikle birlikte ise 15 öğrenci için haftada bir gün ve yalnız bir öğretmen görevlendiriliyor. Öğrenciler diğer iki gün boyunca hastanelerde kendi başlarına, denetimsiz ve sorunlarıyla baş başa bırakılıyor. Bu durumu eleştiren Metin Erol, “Meslek dersleri öğretmenlerinin bir kısmı  haftada sadece 16 saat ek ders alabilirken bir kısmı hiç ek ders ücreti alamamaktadır ve birçok meslek dersi öğretmeni de Norm fazlası konumuna düşürülmüştür. Daha da önemlisi  en çok bilinçli ve dikkatli davranmayı gerektiren  sağlık görevinde, öğrencilerin öğretmensiz ve rehbersiz  bırakılması ile endişe, korku ve yanlış uygulama sorunları yaşanmakta bu sorunların giderek artacağı  endişesi duyulmaktadır” dedi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’den 23 Kasım’a çağrı

SONRAKİ HABER

Dershane kavgası sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...