17 Kasım 2013 17:02

Eğitim emekçileri: Birlikte karşı koymalıyız

Adana’da Eğitim Sen üyeleri Emek Hareketi’nin düzenlediği bir yemekli bir toplantıda bir araya geldi.

Eğitim emekçileri: Birlikte karşı koymalıyız
Paylaş

Adana’da Eğitim Sen üyeleri Emek Hareketi’nin düzenlediği bir yemekli bir toplantıda bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen Adana Şubesi Eğitim Sekreteri Halil Kara, toplantıdaki bileşimin emekçileri bir araya getirmeyi amaçlayan sendikal birlik çizgileri olduğunu söyledi. 23 Mayıs ve 25 Kasım grevlerini örnek veren Kara, “Tüm okulları kapattık. Yalnızca kamu emekçilerinin yüzde 18’ini oluşturan KESK üyeleriyle, eğitim emekçilerinin yüzde 14’ünü oluşturan Eğitim sen üyeleriyle mi gerçekleştirdik? Bizim gibi yaşayan, aynı derslere girdiğimiz ama düşünsel olarak, siyasi olarak bizden farklı olanlarla yaptık” şeklinde konuştu.

Kıdem tazminatının sadece işçi sendikalarının, demokrasi meselesinin sadece KESK’in sorunu olmadığını belirten Kara, diğer demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve sendikalarla birlikte bir karşı koyuş oluşturmadan tek parti diktatörlüğü oluşturan karşısında başarılı olmanın mümkün olmadığını ifade etti. Kongrelerin birilerini yönetime getirme süreçleri olarak algılanmaması gerektiğini söyleyen Kara, kongre sürecinde işyerlerinde yapılan saldırılara nasıl cevap verilebileceğini tartışmadan, bunun çalışmasını yürütmeden başarılı olunamayacağını belirterek karar alma sürecinin işyerlerine kadar inmesi durumunda üyelerin kararlara uymasının mümkün olacağını dile getirdi.

‘HERKESİN SOLUĞUNA İHTİYAÇ VAR’

Yemeğe katılan Prof. Dr. Adnan Gümüş, eğitim alanında özellikle de üniversitelerde yoğun saldırılar olduğunu belirterek Ortadoğu coğrafyasında iç içe geçmiş olan aydınlanma ve ayrımcılık ve eşitsizliğe karşı mücadeleleri bir arada vermek zorunda olduklarını söyledi. Eğitim Sen’in mücadelesine vurgu yapan Gümüş bu noktada herkesin soluğuna daha fazla ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Gümüş’ün ardından söz alan Güven Boğa, Emek Hareketi’nin yüzünü emekçilere dönmüş bir hareket olduğunu belirterek, farklılıkların kendilerini ayırmasına izin vermemek gerektiğini ifade etti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Maden işçisi kalp krizi geçirerek öldü

SONRAKİ HABER

Hacettepe’de 3 işçi daha atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...