17 Kasım 2013 16:09

Bir yakadan diğerine Maraton coşkusu

İstanbullu güne Avrasya Maratonu ile başladı. Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçen herkes durakların bomboş olmasıyla sarsılsa da nedeni hemen ortaya çıktı: Maraton.

Bir yakadan diğerine Maraton coşkusu
Paylaş

Emre Caka

İstanbullu güne Avrasya Maratonu ile başladı. Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçen herkes durakların bomboş olmasıyla sarsılsa da nedeni hemen ortaya çıktı: Maraton.
Çalışan hiçbir arkadaşın hangi durakların, otobüslerin nereden geçtiğini bilmiyor olması, otobüslerini göremeyenleri daha da çok kızdırdı. Kimilerine göre tramvay çalışıyordu, kimilerine göre imkanı yoktu. İleri geri derken sonunda Unkapanı’na kadar yürümemiz gerektiği söylendi. ‘Maratona biz katılsak daha az yürürüz kardeşim’ geyikleri de saniyesinde patlamaya başladı tabii. Turistler için durum daha zordu. Çünkü Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarının maraton sebebiyle çalışmayacağına dair hiçbir İngilizce duyuruda bulunmamıştı.
Gazeteci Dağhan Irak bu duruma Twitter hesabından, “Uluslararası maraton gününde çalışmayacak toplu taşıma araçlarıyla ilgili tek satır İngilizce duyuru yok İstanbul'da. Aferin” sözleriyle tepki gösterdi.
2 saat 10 dakika yollarda güneş altında yürüsem de “Maraton’a değer” dedim. Neticede New York’ta dahi maraton günleri toplu taşıma araçları kısmen askıya alınabiliyor. Ancak İstanbul’da sıkıntı Maraton’a vakit ayırması mümkün olmayan insanların Pazar’ını kolaylaştıracak önlemlerin alınmamasıydı.
Eh, artık maratona gelebiliriz. Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan 35. Vodafone İstanbul Maratonu’nda erkeklerde kazanan Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich oldu. Kadınlarda ise Kenyalı Rebecca Kangogo Chesir ipi önde göğüsledi. Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinde verilen startla başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonda Abraham Kiprotich  2.12.28, Rebecca Kangogo Chesir ise 2:29:05’lik derece elde etti. Maratonun ilginç görüntülerinden birini Çerkesler sağladı.  Soçi’deki Kış olimpiyatlarını protesto etti."NoSochi2014 Platformu" tarafından gerçekleştirilen eylemde çok sayıda kişi üzerinde “2014 Soçi Olimpiyatlarına Hayır” yazılı şemsiyeler taşıdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Maraş\'ta tehlikeli kuşatma

SONRAKİ HABER

Kurşunlu köylüsü açlık grevine son verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...