17 Kasım 2013 13:40

Bismil’de tek millet tek bayrak vurgusu

Erdoğan, “Diyarbakır’da barışı gördük, huzuru gördük. Ret, inkar ve asimilasyon artık bizim iktidarımızda bitmiştir” derken bir yandan da yine, “Biz bütün farklılıklarla tek milletiz. Bu tek milletin bir bayrağı var ve rengi şehidimizin kanıdır” diyerek tek millet, tek bayrak vurgusunu yapmaktan da kaçınmadı.

Bismil’de tek millet tek bayrak vurgusu
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Diyarbakır’da barışı gördük, huzuru gördük. Ret, inkar ve asimilasyon artık bizim iktidarımızda bitmiştir” derken bir yandan da yine, “Biz bütün farklılıklarla tek milletiz. Bu tek milletin bir bayrağı var ve rengi şehidimizin kanıdır” diyerek tek millet, tek bayrak vurgusunu yapmaktan da kaçınmadı. 

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır Bismil’deki Toplu Açılış Töreni’ne Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la birlikte katıldı.

BELEDİYEYİ ELEŞTİRDİ

Buradaki konuşmasında Bismil Belediyesine de eleştiren Başbakan, şöyle dedi: “Pislik, çöp çamur Bismillinin kaderi mi? Bu kaderi değiştirmek sizin elinizde. Bunlar olmayacak şeyler değil. Bismilli kardeşlerim bataklıkların içinde yüzmemeli. Birileri bu çözüm sürecinden rahatsız oluyor. Onlar yoksulluktan besleniyor. Huzurun bozulmasına izin vermeyelim. Yeni Türkiye kürdü, Çerkezi, Lazı barış içinde bir tutan Türkiye’dir.”

Sadece Türkiye içinde değil tüm bölgede yeni bir süreç, yeni bir iklim, yeni bir bahar atmosferi yaşandığını ileri süren Başbakan, “Türkiye hızla değişirken bölgemizde değişiyor. Türkiye güçlenirken artık bölgemizde güçleniyor” dedi.

Diyarbakır’daki buluşmaya da değinen Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: Diyarbakır barışa güçlü şekilde sahip çıkmalı. Diyarbakır bu yıl Nevruz’da başlayan o bahar iklimine kuvvetlice sahip çıkmalı. Bakın biz Diyarbakır’da çok farklı bir hava, çok farklı bir atmosfer yaşadık. Diyarbakır’da barışı gördük, huzuru gördük. Artık yeter diyenleri gördük. Eminim ki Bismil de aynı şeyi söylüyor, ‘Yeter Artık’ diyor.”

RET, İNKAR, ASİMİLASYON...

Bunun sadece başlangıç olduğunu söyleyen Erdoğan, “Çözüm süreci bizi bir yıl içinde bu kadar değiştirdiyse varın ilerde ne olacağını siz düşünün. Bu süreç bir kartopu gibi büyüyecek. Bu bölgenin tarihi inşallah değişecek. Red, inkar ve asimilasyon artık bizim iktidarımızda bitmiştir” diye iddia etti.

“Sürecin bozulmasına, sabote edilmesine fırsat tanımayalım” diyen Başbakan konuşmasına şöyle devam etti: “ ‘Kışkırtmalar, engellemeler, tehditler karşısında yiğitçe, mertçe duralım. Bu huzurun bozulmasına izin vermeyelim’ diyorum. Biz o eski Türkiye dönemini kapattık. Yeni Türkiye, özüyle, ruhuyla kucaklaşan Türkiye’dir. Bu ülkenin eşit, özgür vatandaşları olarak devlet karşısında, hukuk karşısında eşit bireyler olarak Türkiye’ye çok daha güzel günler yaşatacağız.”


ERDOĞAN’I KEFEN GİYEREK PROTESTO ETTİLER

Başbakan Erdoğan’ın Bismil ziyaretini “beyaz kefen” giyerek protesto eden BDP’liler, Başbakanın “demokratik çözüm” sürecinin önündeki tıkanıklığı kaldıracak açıklamalarda bulunmadığını belirtti. Barzani ise, PYD ve Rojava’ya ilişkin tutum ve düşüncelerini yeniden değerlendirmeye ve ulusal tutum takınmaya davet edildi. Diyarbakır gezisini sürdüren Başbakan Erdoğan’ın Bismil ziyareti BDP Bismil İlçe Örgütü tarafından düzenlenen açıklama ile protesto edildi. Parti binası önünde düzenlenen açıklamaya çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklamada Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri cezaevlerinde bulunan hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek ve Erdoğan’ı protesto etmek amacıyla beyaz kefen giydi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır buluşması manşetlerde

SONRAKİ HABER

Kayseri, \'Ali İsmail Korkmaz davası\'na sahip çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...