17 Kasım 2013 11:46

Erdoğan için Bismil ve Ergani polis ablukası altında

Başbakan Erdoğan'ın Bismil ve Ergani ziyaretleri öncesi her iki ilçe adeta polis ablukasına alınırken, BDP İlçe Örgütleri hasta tutukluların sağlık durumu ve son siyasal sürece dikkat çekmek amacıyla açıklama ve yürüyüş gerçekleştirecek.

Erdoğan için Bismil ve Ergani polis ablukası altında
Paylaş

Başbakan Erdoğan'ın 2 günlük Diyarbakır'da gezisi sürerken, bugünkü toplu açılış törenleri için gideceği Bismil ve Ergani'de bazı yurttaşların tepki amaçlı kepenk açmadığı görüldü. Dün geceden bu yana polis ve özel harekat timlerinin adeta teyakkuzda olduğu Diyarbakır'da dün geceden bu yana yoğun helikopter hareketliliği yaşanırken, Erdoğan'ın açılış töreni için gideceği Bismil ve Ergani'de de sabah erken saatlerde yoğun polisiye önlem alındığı gözlendi. Açılış töreni için karayolunu kullanması beklenen Başbakan Erdoğan için Diyarbakır-Ergani-Bismil karayolunda asker ve polisler tarafından sıkı önlem alınırken, tören öncesi Bismil adeta polis ablukası altına alındı. İlçe merkezinin trafiğe kapatıldığı Bismil'de mitingin yapılacağı Adliye binası ve Bismil Devlet Hastanesinin bulunduğu İstasyon Caddesi'ne çıkan tüm ara sokaklar trafiğe kapatıldı. Bu durumda olası acil hastaların Bismil Devlet Hastanesi'ne nasıl sevk edileceği ise, merak konusu oldu. Mitingin yapılacağı alana az sayıda kişinin gittiği görülürken, giriş öncesi sıkı arama ve kamera ile kayıt yapılması dikkat çekti.

Bu arada BDP Bismil İlçe Örgütü tarafından dün kentin değişik noktalarına asılan "Adalet arıyoruz. Roboski 690. gün!", "Çözüm süreci lafla yürümez", "Anadilde eğit her kesin en temel hakkıdır" ve "Hasta tutsaklara özgürlük zindanlar boşaltılsın" yazılı pankartlar İlçe Kaymakamlığı'ndan izin alınmadığı iddiası ile polis tarafından toplandı. Yine Başbakan'ın yapacağı ziyarete ilişkin BDP Bismil İlçe Örgütü tarafından organize edilen açıklama öncesi çok sayıda yurttaş ilçe binası önünde toplanmaya başladı. Açıklamada hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla yurttaşların sembolik olarak kefen giyecekleri öğrenildi.

ERGANİ


Başbakan Erdoğan'ın ikinci toplu açılış törenine katılmak üzere gitmesi beklenen Ergani'de de polis adeta kuş uçurtmuyor. Kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktası oluşturan polis yine kent merkezinde de olağan üstü önlemler almış durumda. Miting için özellikle Elazığ ve Malatya'dan çok sayıda kişinin geldiği görüldü. Bu arada BDP Ergani İlçe Örgütü hasta tutsakların durumu ve son siyasal sürece dikkat çekmek amacıyla Başbakan Erdoğan'ın açılış törenine katılacağı Ergani Kapalı Spor Salonu'na yürüyüş gerçekleştirecek. Yürüyüş öncesi onlarca yurttaş BDP ilçe binası önünde toplanmaya başladı. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Siyasi bir düetin eşliğinde Diyarbakır ve tarih yazmak

SONRAKİ HABER

Askerlerin ateş açtığı 3 Rojavalı yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...