23 Şubat 2011 22:41

Mısır’da hükümet göreve başladı

MISIR’da yeni kabine, ‘güvenlik’ gündemiyle ilk kez toplandı. Kabine toplantısında, halk ayaklanmasının ardından görevi bırakan Hüsnü Mübarek sonrası dönemdeki güvenlik meseleleri, temel gıda ürünlerinin temini ve sübvansiyonlar konularının ele alınacağı belirtildi.Kabinenin diğer önceliğinin halkı

Mısır’da hükümet göreve başladı
Paylaş

MISIR’da yeni kabine, ‘güvenlik’ gündemiyle ilk kez toplandı. Kabine toplantısında, halk ayaklanmasının ardından görevi bırakan Hüsnü Mübarek sonrası dönemdeki güvenlik meseleleri, temel gıda ürünlerinin temini ve sübvansiyonlar konularının ele alınacağı belirtildi.
Kabinenin diğer önceliğinin halkın işine dönmesi, ‘Ülkenin ekonomisine zarar verdiği’ gerekçesiyle protestoların ve grevlerin durdurulması olduğu kaydedildi.
Mübarek’in cumhurbaşkanlığı görevini bırakmasından sonra yönetimi alan Yüksek Askeri Konsey, eylül ayında seçimlerin yapılması ve idarenin 6 ay içinde sivil yönetime devredilmesini taahhüt etmişti.
Bu arada Yüksek Askeri Konsey Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi’nin, bazıları Mübarek karşıtı olan 10 yeni bakan atadığı, bakanların dün yemin ettiği bildirildi. Ancak önemli bakanlıklarda değişiklik olmadığı kaydedildi.

‘YÖNETİM HÂLÂ MÜBAREK YANDAŞLARINDA’

Mübarek döneminde yasaklı olan Müslüman Kardeşler ve diğer siyasi gruplar ise yeni bir kabine oluşturulması talebiyle cuma günü Tahrir Meydanı’nda yeni bir “milyonların yürüyüşü” çağrısında bulundu.
Müslüman Kardeşlerin önde gelen üyelerinden İsam el İryan, Reuters’a yaptığı açıklamada, savunma, adalet, içişleri ve dışişleri bakanlıklarında değişiklik olmadığını, bunun Mısır siyasetinin hâlâ Mübarek ve yandaşlarının ellerinde olduğu anlamına geldiğini söyledi.
Mübarek’i deviren 18 günlük halk ayaklanmasından bu yana siyasi alanda daha etkin olmaya başlayan Müslüman Kardeşler olağanüstü hal yasasının kaldırılmasını, siyasi tutukluların serbest bırakılmasını ve kabinenin yeni isimlerden oluşmasını istiyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kızının adını facebook koydu

SONRAKİ HABER

Yemen’de çatışmalar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa