03 Haziran 2011 07:03

Taksim Meydanı'nda 'Nükleere hayır' kampı

Greenpeace üyeleri, Türkiye'de yapılması planlanan nükleer santralleri protesto etmek için Taksim Meydanı'nda kamp kurdu. Grup üyeleri, "Başbakan nükleer santral planlarını iptal edene kadar burada kamp yapacağız" dedi.Türkiye'de yapılması planlanan nükleer santralleri protesto etmek isteye 20 kişiden oluşan bir Gr

Taksim Meydanı'nda 'Nükleere hayır' kampı
Paylaş

Türkiye'de yapılması planlanan nükleer santralleri protesto etmek isteye 20 kişiden oluşan bir Greenpeace ekibi, sabah saatlerinde Taksim Meydanı'na kamp kurdu. Meydana 6 adet kamp çadırı kuran Greenpeace üyeleri, yanlarında getirdikleri sarı boyalı ve üzerinde nükleer tehlike işareti bulunan 1 büyük 12 küçük varili meydana yerleştirip, "Mesele nükleerse bir oydan fazlasıyız", "Türkiye'de nükleer istemiyoruz" yazılı pankartlar açtı. Grup adına basın açıklaması yapan Uygar Özesmin, "Burada belki şu anda 20 kişiyiz ve bu 20 kişi Türkiye'de nükleere hayır diyor. Ama esasında Türkiye'nin yüzde 64'ünü temsil ediyorlar. Bugün bir referandum olsa yüzde 64 nükleere hayır diyecek. Ayrıca Türkiye'nin yüzde 85'i bir nükleer santrale yakın yaşamak istemiyor. Bizler, kadınlar, erkekler, gençler ve çocuklar, bir oydan fazlasıyız" dedi.

Japonya'da geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Fukuşima felaketini de hatırlatan Özsemin, "Bütün ülkemiz radyasyon altında kalsın istemiyoruz. Bunun için biz diyoruz ki, Başbakan nükleer santral planlarını iptal edinceye kadar biz buradayız, burada kalacağız ve burada başbakan nükleer santrallerini iptal edinceye kadar kamp yapacağız" şeklinde konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Köylülerden HES'e geçit yok

SONRAKİ HABER

İzmir Barosundan doğa için ortak çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...