03 Haziran 2011 07:05

Köylülerden HES'e geçit yok

Ordu'nun Durak köyünde yapılmak istenen HES’e karşı çıkan köylüler, topraklarında izinsiz çalışma yapmak isteyen şirketi yeniden durdurdu.Ordu HES’in regülatörünün başlangıç noktası olan Durak köyünde halkın onayı olmadığı halde daha önce arazilerdeki ağaçları ve fındıklar

Köylülerden HES'e geçit yok
Paylaş

Ordu HES’in regülatörünün başlangıç noktası olan Durak köyünde halkın onayı olmadığı halde daha önce arazilerdeki ağaçları ve fındıkları kesen şirketin adamları dün de araçlarla gelip yol açmak istedi. Ancak köylülerin toplanarak topraklarına sahip çıkmaları sonucu araçlar geri döndü.

Köylülerle şirket elemanları arasında yer yer arbede yaşandı. Şirket elemanlarının çekilmesinden sonra Ulubey’de Muhtarlar Derneği’nde toplanan köylüler, HES’i istemediklerini yineledi.

Toplantıda jandarma komutanı da bulundu. Köylüler jandarma komutanından şirketin yasal olmayan girişimine karşı kendilerinin korunması gerektiğini vurguladı.

Olayın haberini alan Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyelerinin de bulunduğu Muhtarlar Derneği’ndeki toplantıda söz alan platform üyeleri, şirketin köylülerin şikâyet dilekçesine, HES’in iptali için açılan yürütmenin durdurulması istemli davaya karşın inatla çalışmasını sürdürmek istemesinin niyetlerini ortaya koyduğunu belirtti. Platform üyesi Ertuğrul Gönül, “Pazar günü Gölköy Alanyurt beldesinde yapılacak olan mitingle halkın HES’lere olan tepkisini göstereceğiz. Bu mitinge herkesi bekliyoruz.“dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çimse-İş 45 fabrikada greve gidiyor

SONRAKİ HABER

Taksim Meydanı'nda 'Nükleere hayır' kampı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...