16 Kasım 2013 07:51

Suriye'nin kimyasalları Arnavutluk'ta imha edilemeyecek

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Suriye'nin elinde bulunan kimyasal silahların ülkesinde imha edilmesi tekflini kabul etmediklerini söyledi.

Suriye\'nin kimyasalları Arnavutluk\'ta imha edilemeyecek
Paylaş

ABD'nin Suriye'nin elinde bulunan kimyasal silahların Arnavutluk'ta imha edilmesi önerisi, ülkede geniş çaplı eylemlerle protesto edildi. Hafta başından bu yana Tiran başta olmak üzere ülke genelinde düzenlenen protestolara katılan on binlerce Arnavutluk vatandaşı, Suriye'nin kimyasal silahlarının ülkelerinde imha edilmesi planına karşı çıktı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, dün üç kez ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile görüştükten sonra, ABD'nin teklifini kabul etmediklerini açıkladı. Edi Rama, "Arnavutluk, kimsayal silahların yok edilmesi için gerekli teknolojiye sahip değil. Bu nedenle ABD'nin teklifini reddetmeye mecbur kaldık" dedi. Rama'nın açıklamasından hemen sonra Tiran'daki Başbakanlık Binası önünde protesto gösterilerine devam eden binlerce kişi, bu kararı alkışlarla karşıladı. Tiran yönetiminin kimyasal silahların ülke topraklarında imha edilmesi teklifine hayır demesinin, 9 milyar dolarlık bir kayba yol açtığı bildirildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Süreç tıkandı, Avrupalı bir devlet gözlemci olsun

SONRAKİ HABER

Cehş û tırşık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa