16 Kasım 2013 06:00

İşçilerden zorla e-Devlet şifreleri istendi

E-üyelik konusunda sendikaların çekincelerinin başında gelen patronların işçilerden e-Devlet şifrelerini zorla istemesi Kayseri’de gerçekleşti.

İşçilerden zorla e-Devlet şifreleri istendi
Paylaş

E-üyelik konusunda sendikaların çekincelerinin başında gelen patronların işçilerden e-Devlet şifrelerini zorla istemesi Kayseri’de gerçekleşti. Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Ofis Büro ve Flekssit Fabrikasındaki işçilerin Birleşik Metal-İş’te örgütlenme girişiminde bulunmaları üzerine patron işçilerden “e-Devlet şifrelerini” istedi.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasına üye olmak isteyen Ofis Büro ve Flekssit işçileri, patronun türlü baskılarına maruz kalıyor. Bundan önceki dönemde CEHA Büro Mobilyaları’nda Birleşik Metal-İş üye yapmış, CEHA patronu Hak-İş’e bağlı Öz Ağaç-İş Sendikasını çağırarak, metal fabrikasında ağaç sendikasına zorla üye yaparak, DİSK’in örgütlülüğünü kırmaya çalışmıştı.

Şimdi de metal profilden büro malzemeleri ve çelik eşya üreten Ofis Büro ve Flekssit fabrikalarında, patron DİSK’e üye olmak isteyen işçilere türlü baskılar yaparken, diğer taraftan da yine ağaç sendikası Öz Ağaç-İş’i fabrikaya çağırarak, ustalar eliyle üye yapmaya çalışıyor.

E-DEVLET ŞİFRELERİNİZİ GETİRİN

Patron ve ustaların baskısı ile bir kısım işçi Öz Ağaç-İş Sendikasına üye olurken, üye olmayan işçilere de şimdi “e-devlet şifrelerinizi getirin. İnsan Kaynaklarından istiyorlar” diyerek baskı yapılıyor. Fabrikanın metal sektöründe olduğunun işçiler tarafından da anlaşılması üzerine, ustalar şimdi de e-Devlet şifrelerini toplayarak yeni bir hamle yapıyor. Görüştüğümüz işçiler, yapılmak istenenin DİSK’in örgütlülüğünü baltalamak olduğunu söylediler. Sendika seçme hakları olduğunu ifade eden işçiler, e-Devlet şifrelerinin zorla toplanmasının da hukuksuzluk olduğunu söyledi. Yetkilileri göreve çağıran işçiler, şifrelerini patronla paylaşmak istemediklerini vurguladılar.

İŞÇİNİN İRADESİNE İPOTEK KONULAMAZ

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Birleşik Metal-İş Örgütlenme Uzmanı Yakup Aslandoğan, işçinin iradesine ipotek konulamayacağını vurguladı. Aslandoğan, “e-Devlet şifrelerinin patronlar tarafından toplanması yasa dışıdır. Zorla e-Devlet şifrelerini toplayanları şikayet etme hakkımız var. Bu durum bile işçilerin mücadeleci bir sendikaya neden gelmeleri gerektiğini gösteriyor. Sendikamız, patronların ve Öz-Ağaç Sendikasının oyunlarına gelmeyerek, Kayseri OSB’de sadece CEHA, Ofis Büro, Flekssit fabrikalarında değil, her yerde sendikasız işçileri birleştirmek için çabalarına devam edecektir” diye konuştu. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri’de kocaman olacağız Ali’m

SONRAKİ HABER

Diyarbakırlılar: Barzani seçim propagandasına alet olmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa