15 Kasım 2013 18:48

Çiğli’de işçiler kıdem tazminatı için yürüdü

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bir araya gelen metal işçileri gerçekleştirdikleri kitlesel yürüyüşle hükümeti kıdem tazminatı konusunda uyardı.

Çiğli’de işçiler kıdem tazminatı için yürüdü
Paylaş

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bir araya gelen metal işçileri gerçekleştirdikleri kitlesel yürüyüşle hükümeti kıdem tazminatı konusunda uyardı.

DİSK Genel Merkezi'nin başlatmış olduğu #direnişçi kampanyası kapsamında gerçekleştirilen yürüyüşler İzmir’de de devam ediyor. Birleşik Metal İş İzmir Şubesi’nin çağrısıyla Çiğli Organize Sanayi bölgesi girişinde bir araya gelen yüzlerce metal işçisi hükümetin kaldırmayı planladığı kıdem tazminatı için yürüyüş gerçekleştirerek, kıdem tazminatı hakkını savundu.
Çiğli Organize’de bulunan ZF Lemförder, Totomak, Schineder Elektrik, HMS ve Senkromeç Fabrikalarından işçilerin yoğun katılım gösterdiği yürüyüşe, Gaziemir Organize Serbest Bölge’den de Mahle ve Delphi Fabrikası’nın işçileri de katıldı. Sloganlarla Çiğli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne doğru yürüyüşe geçen işçilere Basın İş Sendikasının örgütlü olduğu Amcor Tabocca işçileri de katıldı.

‘EMEKÇİLER İZİN VERMEYECEK’

Müdürlük önünde işçiler adına açıklamayı okuyan Şube Başkanı Ali Çeltek,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının “İşçilerin kıdem tazminatı konusunda hiç kaybı olmayacak” dediğini ancak bakanlığın hazırladığı raporların farklı olduğunu dile getirerek “Metal işçileri olarak uyarıyoruz. Kıdem tazminatımıza dokunmayın. Taşeron işçilerin sorunlarını ortaya atarak kıdem tazminatı üzerinde hesaplar yapmayın. Taşeron işçilerin haklarını korumayı düşünüyorsanız, işverenleri denetleyin mevcut yasaların uygulanmasını sağlayın” dedi.

İktidarını tehlikede gören hükümetin kıdem tazminatını kaldırarak, sermayeye güvence vermek istediğini ifade eden Çeltek şunları dile getirdi “Ama başaramayacaklar. Haziranda ayağa kalkan halk, emekçiler, hükümetin kıdem tazminatını gasp etmesine izin vermeyecektir.” (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

TSK: Nusaybin\'de askerlere ateş açıldı

SONRAKİ HABER

AKP ve DSP’li belediye meclis üyeleri BDP’ye geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...