15 Kasım 2013 15:54

HDP, İskenderun'da yerel seçim çalışmalarını başlattı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İskenderun İlçe Örgütü, Boyacılar Parkı’nda basın açıklaması yaptı ve tanıtım standı kurdu. HDK, HDP, bileşenlerinin katıldığı açıklamaya, KESK, İHD, Emekli Sen gibi sendika ve dernekler de destek verdi.

HDP, İskenderun\'da yerel seçim çalışmalarını başlattı
Paylaş

Tugay Demir

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İskenderun İlçe Örgütü, Boyacılar Parkı’nda basın açıklaması yaptı ve tanıtım standı kurdu. HDK, HDP, bileşenlerinin katıldığı açıklamaya, KESK, İHD, Emekli Sen gibi sendika ve dernekler de destek verdi.

‘BÖLENLERİN DEĞİL BİRLEŞENLERİN PARTİSİ’

Basın açıklamasını yapan HDP İskenderun İlçe Yöneticisi Ali Şeker, HDP’nin örgütleme çalışmalarını tamamlayarak seçimlere girme hakkını kazandığını söyledi. Hatay ilinde ve ilçelerinde seçimlere HDP, olarak katılacaklarının bilgisini veren Şeker, “Yıllardır, “bölünmeyin, birleşin” deniliyordu. İşte birleştik. HDP, bölenlerin değil, birleşenlerin platformudur. HDP, rant, sömürü ve eşitsizlik politikalarına “dur” diyecek demokratik seçeneğinin kendisidir. HDP, İnsanca yaşanabilir bir kent için yürütülen ortak mücadelenin adıdır. HDP, emek, demokrasi, barış ve özgürlük güçlerinin birliği ve mücadele platformudur. HDP, içeride ve dışarıda savaşa karşıdır, barıştan yanadır” dedi.

HALKIN SEÇENEĞİ

Ortak mücadele ve birlikte kazanma, umudu ve halk seçeneğini büyütmek için İskenderun’da yaşayan Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Ermeni, Süryani her milliyetten, her inançtan ezilen halklara ve emekçilere HDP’de birleşme çağrısı yapan Şeker, “HDP, iktidarı, muhalefeti ile düzen partilerinin sıkı sıkıya savundukları merkezi vesayetçi yönetime karşı yerelin isyanı olan ve Gezi direnişinde buluşan bu dinamiklerin ortak sesi ve kürsüsü olacak. Bunun için ‘Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz’ diyoruz” dedi.

Şeker, “Gezi direnişiyle açığa çıkan tam da HDK’nin demokratik, yerel ve yerinden yönetim anlayışıdır. Yerel, artık merkezin tebası olmak istemiyor. ‘Demokratik, halkçı ve katılımcı bir yönetim anlayışı istiyor. Bunu ancak kendi elleri ile inşa edecek” diye konuştu.

Açıklamanın ardından HDP’yi tanıtan el ilanları dağıtıldı. Stantta ayrıca yerel seçimlerle ilgili anket dolduruldu. (İskenderun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Koruculardan zorbalık!

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Biz çevreciyiz be...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...