15 Kasım 2013 15:30

Aleviler: DDK’nin araştırmasını reddediyoruz!

Sivas’ta yakınlarını yitiren aileler, Sivas Katliamı’nı araştırmak üzere Cumhurbaşkanı Gül tarafından görevlendirilen DDK'nin çağrısına katılmadı. Aileler, Gül’ün daha önce görüşme taleplerine dahi yanıt vermemesini ve Sivas davasında yaşanan skandalları hatırlatarak, ‘güvenmiyoruz’ dedi.

Aleviler: DDK’nin araştırmasını reddediyoruz!
Paylaş

Sivas’ta yakınlarını yitiren aileler, Sivas Katliamı’nı araştırmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından görevlendirilen Devlet Denetleme Kurulunun (DDK) çağrısına katılmadı. Aileler, Gül’ün daha önce görüşme taleplerine dahi yanıt vermemesini ve Sivas davasında yaşanan skandalları hatırlatarak, ‘güvenmiyoruz’ dedi.

Konuya ilişkin bugün Mülkiyeliler Birliğinde düzenlenen basın toplantısında, ailelerin DDK’nin toplantısına katılmama gerekçeleri  açıklandı. Madımak Katliamından tesadüfen sağ kurtulanlar, katliamda yakınlarını kaybeden ailelere ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinin düzenlediği toplantıya EMEP, BDP, ESP, HDP yöneticileri ile çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

KİM BU 114 KURULUŞ?

Cumhurbaşkanı Gül’ün DDK tarafından araştırma yapılmasını istemesinin vahametine dikkat çeken PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül, “Sayın Cumhurbaşkanı ‘Sivas’taki 114 sivil toplum kuruluşunun konunun tekrar incelenmesi talebi’ üzerine bu görevlendirmeyi yapıyorsunuz. Soruyoruz; ‘sivil toplum kuruluşu’ dediğiniz bu ‘kuruluşlar’ ne kadar sivildir? Bu ‘sivil toplum kuruluşları’ Madımak Katliamı sırasında neredeydi?​” diye sordu.

Alevilerin DDK’nın Madımak Katliamı hakkında objektif, tarafsız ve hukuka uygun bir araştırma yapacağına inanmadığını ifade eden Bülbül, “Bu ‘görevlendirme’ şu anda yürütülen politik konseptin parçası niteliğindedir. Ortada bu kadar hukuksuzluk, bu kadar skandal varken DDK’nin ‘araştırmasına’ güvenmiyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Tecavüz sanığı öğretmenliğe devam ediyor

SONRAKİ HABER

BES: Bütçede maaş zammı sembolik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa