15 Kasım 2013 15:24

Tecavüz sanığı öğretmenliğe devam ediyor

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni R.K'nin tecavüzüne uğradığı iddiasıyla savcılığa başvuran E.A'nın ilk duruşması bugün görüldü. Daha önce cinsel tacizden 6 ay açığa alınan, şimdi ise tecavüz sanığı olan R.K. hâlâ öğretmenlik yapıyor.

Tecavüz sanığı öğretmenliğe devam ediyor
Paylaş

Daha önce cinsel tacizden 6 ay açığa alınan, şimdi ise tecavüz sanığı olan 52 yaşındaki R.K. hâlâ öğretmenlik yapıyor.

Dikili’de bir sene önce babasının arkadaşının, ardından da durumu anlattığı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni R.K’nin tecavüzüne uğradığı iddiasıyla babasıyla birlikte savcılığa başvuran 15 yaşındaki E.A’nın ilk duruşması bugün Bergama Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya E.A, ailesi ile sanıklar A.K, E.K. ve R.K. ve her iki tarafın avukatları katıldı. Eğitim Sen 2 No’lu Şube ile Bergama, Dikili, Kınık ve Menemen Temsilcilikleri ile E.A’nın öğretmenleri de duruşmayı izledi. Bir kameraman ve bir psikolog olmak üzere iki bilirkişi de duruşmada hazır bulundu.

CİNSEL TACİZDEN AÇIĞA ALINMIŞTI

Halen Konya’da öğretmenlik yapmaya devam eden sanık R.K.’nin, daha önce Foça’da görev yaptığı okulda birden fazla sayıdaki öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu suçlaması nedeniyle 6 ay açığa alındığı ve sonrasında görevine iade edildiği öğrenildi.

EA’nın avukatları ve savcı tüm sanıklar hakkında tutuklama talebinde bulundu. Mahkeme hakimi ise, bu talebi reddederek, duruşmayı 3 Şubat 2014’e erteledi.

Mahkeme çıkışında Eğitim Sen üyeleri basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Eğitim Sen 2 No’lu Şube Kadın Sekreteri Ebru Dinçel, bir utanç davasının daha başladığını belirterek, sanıkların gözaltına dahi alınmamış olmasından endişeli olduklarını dile getirdi. Tecavüzcülere en ağır cezaları öngören yasal önlemleri almak yerine “Tecavüz çocuklarını doğurun devlet bakar” zihniyeti ile yönetildiklerini dile getiren Dinçel, “Tecavüzcülerin ellerini kollarını sallayarak gezdiğini ve öğretmenlik yaptığını bilmek bizi tedirgin ediyor. Bu kişilerin en ağır cezaları almaları için mücadele edeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)                 

ÖNCEKİ HABER

Tecavüz davası yaştan ertelendi

SONRAKİ HABER

Aleviler: DDK’nin araştırmasını reddediyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...