15 Kasım 2013 15:01

Tecavüz davası yaştan ertelendi

Ovacık'ta 4 sene önce zihinsel engelli A.K’ye otomobilinin içinde tecavüz etmeye çalışırken suç üstü yakalanan AKP eski İlçe Başkanı Rıza Ç.’nin yargılandığı davanın duruşması görüldü. Mahkeme, A.K’nin yaş raporları birbirini tutmadığı için duruşmayı erteledi.

Tecavüz davası yaştan ertelendi
Paylaş

Dersim’in Ovacık ilçesinde dört sene önce 15 yaşındaki zihinsel engelli A.K’ye otomobilinin içinde tecavüz etmeye çalışırken suç üstü yakalanan AKP eski İlçe Başkanı Rıza Ç.’nin yargılandığı davanın duruşması Dersim’de görüldü. Mahkeme, A.K’nin yaş raporları birbirini tutmadığı için duruşmayı erteledi.

Duruşmaya sanık ve A.K’nin ailesi katılmazken avukatlar, kadın dernekleri, siyasi partiler, kurumlar ve kadın temsilcileri dahil çok sayıda kişi mahkeme salonundaki yerini aldı.

18.’si görülen duruşmada A.K’nin avukatları mahkemenin bu kadar uzamasının kaygı verici olduğunu belirtti. Avukatlar, sanık Rıza Ç.’nin tutuklanmasını talep etti. Sanık avukatı ise A.K’nin yaş raporlarının birbirini tutmadığı gerekçesi ile mahkemenin ertelenmesini istedi.

SAVCI KADINLARI İSTEMEDİ

Yapılan savunmaların ardından Tunceli Cumhuriyet Savcısı, sanık Rıza Ç.’nin tutuklanmasına gerek olmadığını belirterek raporların tekrar gözden geçirilmesi için süre istedi. Mahkeme heyeti ise duruşmayı ‘gerekli belgelerin toplanması’ gerekçesi ile 25 Aralık 2013 tarihine erteledi. Kadınlar karara tepki gösterince savcı, “Yargının tarafsız olmadığını düşünüyorsanız bundan sonraki mahkemelere gelmezsiniz” diyerek kadınları azarladı. Mahkeme salonundan sloganlar ve alkışlarla bahçeye çıkan kadınlar basın açıklaması yaptı.

Kadınlar adına konuşan Avukat Helin Bulut, “Yine bir tecavüz dosyası maalesef sonuçlanamadı. Kadınların duruşmaya katılımı korku yaratmış olmalı ki güvenlik önlemlerinin arttığını görüyoruz” dedi. Bulut Dersim Kadın Platformu olarak bu davanın peşini bırakmayacaklarını belirtti.

YAŞI OTUZ OLSA NE FARK EDER?

Gazetemize konuşan Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatoş Argın Taşkale tepkisini, “Zihinsel engelli bir çocuktan bahsediyoruz. Yaşı otuz olsa bile ne fark eder; bu sanığı daha mı az suçlu ilan eder? Yaşından ötürü zihinsel engelli bir kızın rızasından mı bahsedeceğiz?​” sözleri ile dile getirdi. Taşkale davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti. (DersimEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli\'de binler kıdem tazminatı için yürüdü

SONRAKİ HABER

Tecavüz sanığı öğretmenliğe devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...