15 Kasım 2013 14:58

Kocaeli'de binler kıdem tazminatı için yürüdü

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Kocaeli’de yapmış olduğu eylem ile Hükümetin kıdem tazminatını gasbetme hazırlıklarına tepki gösterdi.

Kocaeli\'de binler kıdem tazminatı için yürüdü
Paylaş

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Kocaeli’de yapmış olduğu eylem ile Hükümetin kıdem tazminatını gasbetme hazırlıklarına tepki gösterdi. 24 Ekim’den bu yana sokaklarda olan DİSK, bir eylem de Kocaeli’de gerçekleştirdi. Kıdem tazminatının gaspına karşı her DİSK’li işçinin artık bir “#DirenİŞÇİ” olduğunu ifade eden DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Kıdem tazminatına dokundurtmayacağız” dedi.

Merkez Bankası önünden başlayan yürüyüşe binlerce işçi katılırken, DİSK Başkanlar Kurulu da eylemde yerini aldı. Lastik-İş’in yoğun katılımının gözlemlendiği eyleme Genel Başkan Kani Beko’nun yanı sıra DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da katıldı. Yürüyüş Yolu’nda İnsan Hakları Parkı’na yürüyen emekçiler, sık sık; “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam,” “Dünya yerinden oynar, işçiler birlik olsa,” “Hükümet yasanı al başına çal, ” ”Ölmek var, dönmek yok, tazminatı vermek yok” ve “Genel grev, genel direniş” sloganları attılar.

‘KIDEM FONA DEVREDİLEREK YOK EDİLMEK İSTENİYOR’

Yürüyüş sonrası İnsan Hakları Parkı’nda bir araya gelen işçilere seslenen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, kıdem tazminatının fona devrinin kıdem tazminatı hakkının yok edilmesinden başka bir şey olmadığını ifade etti. İşçilerin bu hakkının fona devredilerek yok edileceğini vurgulayan Beko, “DİSK, kıdem tazminatının fona devredilmesine ya da eritilmesine hiçbir şekilde izin vermeyecektir. Kıdem tazminatını kaldırarak daha ucuz ve güvencesiz çalışacak iş gücü yaratmaya çalışanlar kaybedecek” diye konuştu.

‘YAĞMA YOK, İŞÇİ SINIFI VAR!’

Hükümetin işçileri köleleştirmek istediğinin altını çizen Beko, emekten yanayım diyen diğer konfederasyonlarla birlikte tüm kurumları köleliğe karşı birlikte direnmeye çağırdı. İşsizlik sorununun kölelikle çözülemeyeceğini dile getiren Beko, “Biz, işçilerin kapalı kapılar ardından pazarlık edilmesine izin vermeyeceğiz. Kıdem tazminatı hakkımızın fona devredilmesine direneceğiz. Taşeronlaştırmanın, esnekliğin ve güvencesizliğin yaygınlaştırılmasına ve kiralık işçiliğe karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Yağma yok, Lastik-İş var. Yağma yok, Genel-İş var. Yağma yok, Birleşik Metal-İş var. Yağma yok, Dev-Sağlık-İş var. Yağma yok, Emekli-Sen var. Yağma yok, işçi sınıfı var” ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ işçisinden Kamu-İş önünde eylem

SONRAKİ HABER

Tecavüz davası yaştan ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...