15 Kasım 2013 13:36

Gül'den dershane yorumu: Hoş değil

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hükümetle Gülen cemaatini karşı karşıya getiren dershane tartışmalarıyla ilgili, “Okullar varken okullara paralel başka bir eğitimin olması çok hoş değil” dedi.

Gül\'den dershane yorumu: Hoş değil
Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hükümetle Gülen cemaatini karşı karşıya getiren dershane tartışmalarıyla ilgili, “Okullar varken okullara paralel başka bir eğitimin olması çok hoş değil” dedi.

Erzincan Valiliği’nde halka balkon konuşması ile hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, ardından gazetecilerin gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Gül, dershanelerle ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine, bununla ilgili uzun vadeli bir program olduğunu ifade ederek “Okullar varken okullara paralel başka bir eğitimin olması çok hoş değil” dedi.

Bu durumu arz-talep meselesi olarak değerlendiren Gül, dikkatli şekilde bütün eğitimcilerin bununla ilgili konuşup tartışacağını kaydetti. Abdullah Gül, çalışma konusunda bildiği kadarıyla kesinleşmiş bir durumun olmadığını, görüşmelerden sonra TBMM Genel Kurulu'na geleceğini, bütün bunlar dikkate alınarak bir çalışma yapılacağını dile getirdi. (ERZİNCAN)


BOZDAĞ: DÖNÜŞÜM PROJESİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise asıl olarak dershanelerin özel okullara dönüşmesinin önünü açmak istediklerini belirterek, "Buna bir 'Dönüşüm Projesi' dersek daha iyi olur" diye konuştu.

“Birdenbire gündeme getirilmiş, birdenbire adım atılan bir konu değil. Türkiye bunu tartışıyor. Bu tartışmanın ilk gündeme geldiği günden bugüne geçen süre bu konudaki hazırlıklar bakımından herkes için bir fırsat oldu” diyen Bozdağ, burada yapmak istediklerinin dershanelerin özel okullara dönüşmesinin önünü açmak olduğunu vurguladı. Bozdağ, bu özel okulların, öğretmen ve öğrencilerinin desteklenmesi konusunda da tedbirler alınmasını içeren bir adım attıklarını belirtti. Bozdağ, “Buna bir ‘Dönüşüm Projesi’ dersek daha iyi olur. Biz özel eğitim veren kurumların çoğalmasından da memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu. Türkiye'de bütün öğrencilerin dershanelere gittiğini söylemenin de doğru olmadığını ifade eden Bozdağ, “Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin büyük bir çoğunluğu dershaneye gitmiyor” dedi.

Bozdağ, öğrenci yurtlarının artırılması, okullaşma, öğretmen atamaları itibariyle Türkiye’de eğitimden herkesin eşit imkanlarda yararlanması konusunda ciddi adımlar attıklarını öne sürerek, “Bütün bu iyileştirmeler de öğrencilerimizin daha iyi yetişmesine, ara destek ihtiyaçlarının azalmasına büyük katkı sağlamıştır. Bundan sonraki süreçte de eğitimin kalitesini artırma ve öğrencilerimize destek olacak başka mekanizmaları milli eğitim içerisinde de ihdas etme konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ayrı bir çalışma yürütmektedir. İlave, ek dersleri kendi iç mekanizmasında verecek formüller üzerinde de çalışıldığını biliyorum. Bittiğinde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Kanun tasarısı olarak Meclise geldiği zaman içerisinde neler var neler yok görülecek ve o zaman eleştirilerin yapılması daha sağlıklı olacaktır” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK 7 kanalın yayınını durdurdu

SONRAKİ HABER

Cemaat-AKP kavgası manşetlerde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...