15 Kasım 2013 13:02

26 kurumdan Barzani açıklaması: Zamanlama manidar

Diyarbakır’da bulunan 26 sendika ve kurum, Erdoğan- Barzani görüşmesinin zamanlamasını manidar buldu.

26 kurumdan Barzani açıklaması: Zamanlama manidar
Paylaş

Diyarbakır’da bulunan 26 sendika ve kurum, Erdoğan- Barzani görüşmesinin zamanlamasını manidar buldu.

Güneydoğu Gazetecileri Cemiyetinde kurumlar adına konuşan Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, Başbakan Erdoğan’ın “seçim çalışması” için geleceğini belirtti.

Birtek, Barzani’nin gelmesinden dolayı memnuniyet duymalarının yanında zamanlamasını “manidar” bulduklarını söyledi. Birtek, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununun çözümü için başlattığı süreç konusunda üzerine düşen görevi yapmayan hükümetin politikalarına destek anlamına gelebilecek davranışlardan sakınılması gerektiğini de söyledi.
AKP’nin geçmişte olduğu gibi bugün de Kürtlerin taleplerini minimum bir düzeyde tutmak için manevralar sergilediğini söyleyen  Birtek, şunları kaydetti: “Kürtler için Kürt Ulusal Kongresi’nin birlik ve sorunların çözümü için önemli bir parametre iken toplanmanın ertelenmesi, Rojava devrimine karşı olumsuzluk sergilenmesi, Sayın Salih Müslim’in sınır kapılarından geri çevrilmesi ve Semelka kapısının kendi kardeşlerine kapatılması kimlere hizmet eder sorusuna cevap bulmakta zorlandığımızı kamuoyuyla paylaşmakta sakınca görmüyoruz.” Birtek, Halepçe Katliamı’nı ağıtları ile dünyaya duyuran Şivan Perwer’in Roboskî katliamında payı olanların seçim kampanyasına alet olmasını istemediklerini dile getirdi. (DİYARBAKIR)


BAYDEMİR: DURUŞUMUZ STRATEJİK OLACAK

Brüksel'de Sterk TV’de programı katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir, İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın bir gün hapisten çıkarak aktif siyaset yapacağın belirterek, Barzani gibi bölgedeki önemli Kürt kentlerine ziyaret yapacağına inandığını söyledi. Baydemir, Pazar günü Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edecek Mesut Barzani'nin karşısındaki duruşlarının stratejik olacağını anlattı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

TÜİK\'e göre işsizlik oranı yüzde 9.8\'e çıktı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da öğretmenlerden parmak izi protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...