15 Kasım 2013 12:01

'Dershane planı yüze gülenlerin entrikası'

Fethullah Gülen, dershanelerin kapatılmasına ilişkin sert bir açıklama yaptı. Daha önce darbe dönemlerinde yapıldığını iddia ettiği bu girişimleri “tekme tokat atma”ya benzeten Gülen, “Hepsinden bir şey yedik. Fakat tekme atan, tokat atan, çifte atanın şimdi hesapları görülüyor” dedi.

\'Dershane planı yüze gülenlerin entrikası\'
Paylaş

Fethullah Gülen, dershanelerin kapatılmasına ilişkin sert bir açıklama yaptı. Daha önce darbe dönemlerinde yapıldığını iddia ettiği bu girişimleri “tekme tokat atma”ya benzeten Gülen, “Hepsinden bir şey yedik. Fakat tekme atan, tokat atan, çifte atanın şimdi hesapları görülüyor” dedi. “Yaşlı başlı adamlar böyle orada hesap verince ciğerim yanıyor benim” hatırlatmasını yapan Gülen, “Elimde bir imkan olsa ben onların hepsine serbestsiniz derim. Ne var ki birileri onları planlıyor, yapıyor, ‘Topuklarını birbirlerine vurdu. Karşımızda dimdik durdu bu adamlar. Bunlara bunu dedirttik’ diyorlar bir taraftan, kapalı kapılar ardından diyorlar, fakat bir taraftan da camia onu sanki bir kısım elamanlarına yaptırtıyormuş gibi onlara fısıldıyor. Bir taşla iki kuşu vurma gibi bir nifak hareketi içinde bulunuyorlar. Bana yakışmayan şeyler ama müsaadenizle bu kadarını da söyleyeyim” dedi.

Gülen’in sitesi hercul.org’da da bu plan ve entrikanın “her fırsatta ‘kardeş’ olduğunu söyleyen, aynı safta yer tutan ve hizmet erlerinin yüzüne gülen” kimseler tarafından yapıldığı belirtildi. Gülen’in bu olay karşısında “Müminler münkirlerin dahi sakınacağı zulme girmesin” diye hâcet namazı kılma çağrısı yaptığı belirtilen sitede, “Aklî ve mantıkî argümanlar sıralamanın faydalı olabileceğini düşünürdük; fakat, mevzu şeyâtîn-i ins ü cinnin tesvîli olunca, dua dua yakarmak ve ‘Allah kalbleri ıslah eylesin’ demekten başka çare kalmıyor” açıklamasına yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Son nokta Iguodala’dan

SONRAKİ HABER

Başçavuş önce babasını sonra kendisini öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...