15 Kasım 2013 10:29

Irak’ta Aşure Günü kana bulandı: 44 ölü

Irak’ta Aşure Günü’nde Şii’lere yönelik düzenlenen saldırılarda en az 44 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

Irak’ta Aşure Günü kana bulandı: 44 ölü
Paylaş

Irak’ta Aşure Günü’nde Şii’lere yönelik düzenlenen saldırılarda en az 44 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

El Saadiye kentinde, polis üniforması giyen bir saldırganın üzerindeki bombaları patlatarak gerçekleştirdiği saldırıda 32 kişi öldü, 80 kişi yaralandı. Yaşamını yitirenlerin çoğunun Şii Kürtler olduğu belirtilirken, ölenler Kerbela Katliamı’nı anmak için toplanmış bulunuyordu.

Reuters’a olay anını anlatan taksi şoförü Kadim el Zerkuşi "Aniden büyük bir patlama sesi duydum. Her tarafı sis ve duman kapladı daha sonra da kendimi ölü ve yaralı insanların arasında buldum. Hepsi yardım istiyordu" dedi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Irak hükümeti el Kaide’yi sorumlu tuttu.

Irak’ta aynı gün bunun dışında Şii’lere yönelik iki saldırı daha gerçekleşti. Hafriya ve Baquba’daki bombalı saldırılarda 12 kişi öldürüldü.

Bu yılki Kerbela anmalarına 2 milyon kişinin katılması beklenirken, Irak hükümeti de güvenlik önlemlerini artırmıştı. Başkent Bağdat'ın 100 kilometre güneyinde yer alan Kerbela'da 35 binden fazla polis ve asker görevlendirildi. Beklenen 2 milyon ziyaretçinin 200 bininin Irak dışından geleceği tahmin ediliyor.

Birleşmiş Milletler rakamlarına göre yalnızca Ekim ayında 979 kişi benzeri saldırılarda yaşamını yitirdi. 2013 yılında ise toplam 7,300 kişi öldürüldü. Bu rakam 2008’den bu yana en yüksek rakam. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan\'ın torunu oldu

SONRAKİ HABER

Yunanistan\'da mülteci teknesi battı: 12 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...