15 Kasım 2013 07:43

Basına Marmaray'da geçiş yok

Sarı basın kartlı gazeteciler, Marmaray’ı ücretsiz kullanamıyor. Yetkililer konuyla ilgili, Marmaray reklamlarında ilk sırada İBB olmasına rağmen “Marmaray TCDD’nin” dedi. TGC ve TGS ise girişimde bulunacaklarını söyledi.

Basına Marmaray\'da geçiş yok
Paylaş

Vural Nasuhbeyoğlu

Büyük şov ve reklamla açılan Marmaray’da 15 günlük ücretsiz seferin sona ermesinin ardından detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Yerel seçimler öncesi AKP’nin İstanbul’da en büyük kozu olarak sunulan Marmaray’da sarı basın kartı sahiplerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesinden aldığı ücretsiz ulaşım kartları geçmiyor.

Marmaray’a binmek için kullandığım ücretsiz ulaşım kartı turnikelerden ‘yetersiz bakiye’ cevabını aldım. Bunun üzerine Ayrılıkçeşme durağında kartımı gösterip bilgi istediğim yetkililer “Marmaray TCDD’nin belediye ile bir alakası yok. Onun için belediyeden aldığınız kartlar burada geçmez” yanıtını verdi.

Tüm tanıtımlarda, reklamlarda hatta ‘Belediyenin bir alakası yok’ denilerek geri çevrildiğim durakta ‘Asrın Projesi Marmaray’ bilbordlarının altında iki imza yer alıyor: Biri İBB diğeri de TCDD. Yani reklamda büyükşehir belediyesi var ama iş İBB’nin ücretsiz ulaşım kartına gelince esas patron TCDD öne çıkıyor.  


TGC VE TGS: GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto,  Marmaray’a sarı basın kartı sahibi basın mensuplarının ücretsiz olarak binmesi için girişimde bulunacaklarını söyledi. TCCD’ye bağlı tren vs. araçlarda sarı basın kartı sahiplerinin var olan haklarının daha önce ellerinden alındığını söyleyen Olcayto “Bu düzenleme bugün Maramaray’la karşımıza çıkıyor. Biz özellikle sahada çalışan muhabir arkadaşlarımız ve meslektaşlarımızın Marmaray’ı ücretsiz kullanması için girişimde bulunacağız” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, tren ve banliyölerde de sarı basın kartı sahiplerine ücretsiz ulaşım hakkı tanınmadığını belirterek, Marmaray’da yaşanan bu sıkıntıyı da dikkate alarak şehir içi ulaşımların ücretsiz olması için mücadele edeceklerini söyledi. Sarı basın kartının Başbakanlık tarafından verildiğini ifade eden Durmuş, bu nedenle belediye tarafından kabul edilen ücretsiz ulaşım hakkının TCDD tarafından kabul edilmesi gerektiğini belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ayvalık’ta 22 ada imara açılıyor

SONRAKİ HABER

Petrol Kürt barışına yeter mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...