15 Kasım 2013 07:27

Anadolu lisesi kazandı ‘özel okula git’ deniyor

SBS sınavında Anadolu Lisesi kazanan ancak ilk kayıt süresini kaçıran Raperin Çelik, sistemin kaydını kabul etmemesi nedeniyle doktor olma hayalini kaybetme ile karşı karşıya.

Anadolu lisesi kazandı ‘özel okula git’ deniyor
Paylaş

Cumali Akkaş

SBS sınavında Anadolu Lisesi kazanan ancak ilk kayıt süresini kaçıran Raperin Çelik, sistemin kaydını kabul etmemesi nedeniyle doktor olma hayalini kaybetme ile karşı karşıya. İstemediği halde meslek lisesine kayıt yaptırmak zorunda kalan Çelik, “Meslek lisesi okumak istemiyorum. Kazandığım okula gitmek istemiyorum ama sistem izin vermiyor” diyerek isyan etti.
Doktor olma hayali ile yaşayan Raperin Çelik, girdiği SBS sonrasında Anadolu lisesi kazandı. Kayıt süresini kaçırdığı gerekçesiyle kayıt yaptıramadı. Tüm çabalara rağmen merkezi sistemin kaydına izin vermemesi nedeniyle Anadolu lisesine kayıt yaptıramayan Raperin, imam hatip, meslek veya özel liselerden birini tercih etmek zorunda.
İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile görüşen Raperin’in ailesine buralardan Özel Anadolu Liselerinden birine kayıt yaptırmaları halinde bir sonraki dönem devlet Anadolu lisesine kayıt yaptırabilecekleri ya da imam hatip lisesine yazdırabilecekleri tavsiye edildi.
Çocuklarını imam hatip lisesine yazdırmak istemeyen aile ekonomik durumları nedeniyle özel okula da kayıt yaptırmadı. Ceza almak ve geri dönebilir umudu ile meslek lisesine yazdırdıkları Raperin’in kazandığı okula gitmesini isteyen aile Milli Eğitim Bakanlığının merkezi siteminin buna izin vermediğini belirtti.
Kazandığı okula gitme hakkı elinden alınan Raperin Çelik, doktor olmayı istediğini ve imam hatip veya meslek lisesine gitmek istemediğini dile getirdi. Amcası Seyfettin Çelik ise başarılı bir öğrenci olan yeğeninin istediği okula gidemediğini belirtti. Aylardan beri verdikleri çaba sonrasında kendilerine yıllık 14-15 bin TL’lik okulların ve imam hatip liselerinin gösterildiğini aktaran Çelik, Raperin’i imam hatibe göndermek istemediklerini özel okula da gönderemeyeceklerini aktardı. Çelik, “Kardelenler okula diyorlardı. Ne oldu şimdi? Raperin’in kazandığı okula gidememesinin nedeni bu sistemdir. Bir gencin hayallerine kavuşması için bir an evvel adım atılsın” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SES ve KESK kongrelerine giderken emekçilerin gündemi

SONRAKİ HABER

Elit’te katmerli sömürü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...