14 Kasım 2013 13:55

'Barzani'nin ziyareti tarihidir'

HAK-PAR ve Dicle Fırat Diyalog Grubu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'nin görüşmesinden memnun olduklarını açıkladı.

\'Barzani\'nin ziyareti tarihidir\'
Paylaş

Dicle Fırat Diyalog Grubu ile HAK-PAR (Hak ve Özgürlükler Partisi), Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'a gelişine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleşen toplantıya, HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Hasan Dağtekin, Dicle-Fırat Diyalog Grubu adına Muhittin Batmanlı ve Kürt Demokratik Platformu Meclis Üyesi Tahsin Sever katıldı.

Toplantıda Kürtçe ve Türkçe yapılan açıklamada, Barzani'nin ziyareti tarihi olarak değerlendirildi. Barzani'nin PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan "demokratik çözüm süreci"nin önemli siyasi aktörlerinden biri olduğuna yer verilmesi dikkat çekerken, "İnanıyoruz ki Sayın Barzani her zaman ve her konuda olduğu gibi bu konuda da küçük ve grupsal çıkarlarını her şeyin üstünde tutanların sekter ve provokatif davranışlarına aldırış etmeden, duruşuyla ve önerileriyle Erdoğan'ın Kürt sorununun çözümü konusundaki ufkunun genişlemesine yardımcı olur. Bunun içindir ki bu ziyareti önemli ve tarihi bir ziyaret olarak değerlendiriyoruz" denildi.

Ziyareti eleştiren kesimlere de değinilen açıklamada, "Şimdiden bu ziyarete karşı çıkan, burun kıvıran, küçümseyen, farklı mecralara çeken Kürt siyasi çevreleri de bu hasmane tavırlarından vazgeçip, bu ziyarete ulusal bir pencereden bakmalarını istiyoruz. Bilinmelidir ki Başbakan Erdoğan'ın kafasının bir köşesinde bu ziyareti siyasi bir malzeme olarak kullanma fikri olsa dahi, onun bu fikri ziyaretin tarihsel öneminden bir şey kaybettirmez" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan toplantıya katılanların, Barzani'yi havaalanında karşılayacakları öğrenildi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kampüste sinema

SONRAKİ HABER

İş ve meslek danışmanları hak kaybına uğradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa