14 Kasım 2013 09:39

Suriye ordusu kritik bölgeleri ele geçirdi

Suriye’de ordu, başkent Şam’ın banliyösünde bulunan Hejeira kasabasını ele geçirdi. Son haftalarda Şam’ın güneyinde muhalifler için önemli bir üs işlevi gören 4 bölgeyi ele geçiren ordu Halep'te de güçlü bir operasyon başlattı.

Suriye ordusu kritik bölgeleri ele geçirdi
Paylaş


Suriye’de ordu, başkent Şam’ın banliyösünde bulunan Hejeira kasabasını ele geçirdi. Son haftalarda Şam’ın güneyinde muhalifler için önemli bir üs işlevi gören 4 bölgeyi ele geçiren ordunun Halep’e doğru ilerleyişini sürdürdüğü ifade edildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Haklarını İzleme Örgütü de Hejeira’nın hükümet güçlerince ele geçirildiğini doğruladı. Ordunun birkaç gün önce Sabina kasabasını ele geçirmesi sonrası Hejeira’nın muhalifler için savunulamaz hale geldiği ifade edildi.

Ordu, başkent Şam’ın çevresindeki önemli bölgeleri ele geçirse de muhalifler halen başkente saldırı düzenleyebiliyor. Resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre Çarşamba günü Bab Touma ve Zablatani mahallelerine düzenlenen saldırılarda en az 2 kişi yaşamını yitirirken 20’ye yakın kişi de yaralandı.

6 MUHALİF TUGAYDAN HALEP ÇAĞRISI

Geride bıraktığımız yaz döneminden bu yana en kanlı cephelerden biri haline gelen Halep kentinde önemli bir operasyon başlatıldı.

Ordunun kentin uluslararası havaalanı yakınındaki bir askeri üssü ve 2 kasabayı ele geçirdiği aktarılırken, önde gelen 6 muhalif tugay bir açıklama yayınlayarak tüm militanları Halep’e çağırdı. Yapılan açıklamada hükümet güçlerinin Hizbullah, İran Devrim Muhafızları ve Iraklı ebu el-Fadl Abbas grubu tarafından desteklendiği öne sürüldü.
Halep’te uzun süredir devam eden çatışmalar, tarihi kente büyük zarar vermiş durumda. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mursi: Bana yapılanlar tüm Mısır’a ihanettir

SONRAKİ HABER

Tombala baskını: 110 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...