14 Kasım 2013 08:22

Marmara Üniversitesi'nde Kürt öğrencilere saldırılar sürüyor

Marmara Üniversitesi'nin Göztepe'de bulunan merkez kampüsünde ülkücü bir grup tarafından Kürt öğrencilere yönelik satırlı saldırıda bulunuldu.

Marmara Üniversitesi\'nde Kürt öğrencilere saldırılar sürüyor
Paylaş

Şişli Nişantaşı'nda bulunan Marmara Üniversitesi'nin İletişim Fakültesi'nde Kürt öğrencilere geçtiğimiz günlerde gerçekleşen saldırının ardından Göztepe'de bulunan Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde de kantinde oturan Kürt öğrencilere, ülkücü bir grup tarafından satırlarla saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Yapılan saldırıda yaralanan olmadı. Yaşanan saldırı kampüs içerisinde gerginliğe yol açtı. Saldırganlara herhangi bir müdahalede bulunulmazken, arkadaşlarıyla birlikte kampüsten çıkarken saldırıya uğrayan Kürt öğrencilere çevik kuvvet tarafından biber gazı ve plastik mermi sıkıldığı öğrenildi. Polisin müdahalede ederek saldırgan ülkücü grubun önüne sürdüğü öğrenciler, bir kez daha saldırıya maruz kaldı. Yaşanan ikinci saldırıda çok sayıda Kürt öğrenci yaralanırken, çok sayıda öğrencinin de gözaltına alındığı bildirildi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şivan Perwer, Mesut Barzani ile görüştü

SONRAKİ HABER

TBMM\'de pantolon yasağı kalktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...