14 Kasım 2013 06:07

Tunceli Üniversitesi açıldı ama elektrikleri kapalı!

Açılışı sürekli ertelenen Tunceli Üniversitesi, eksiklikleriyle beraber eğitim öğretim yılına başladı. Üniversitede inşaat devam ediyor, aydınlatma yok, kaloriferler yanmıyor!

Tunceli Üniversitesi açıldı ama elektrikleri kapalı!
Paylaş

Tunceli Üniversitesi sonunda açıldı! Açılışı sürekli ertelenen Üniversite, eksiklikleriyle beraber eğitim öğretim yılına başladı. Diğer üniversiteler vize haftasına girerken Üniversitesinin yeni açılıyor olması ise öğrencilerde tedirginlik yaratıyor. İnşaatın devam ediyor olması, kaloriferlerin henüz yanmıyor olması, aydınlatmanın olmaması ise daha birçok sorunun habercisi gibi. İkinci öğretim öğrencileri aydınlatmanın olmamasından dolayı karanlıkta ders işlemek zorunda kalıyorlar. Kaloriferlerin yanmaması ise öğrencilerin soğukta eğitim görmesine neden oluyor.

‘YURTSUZ KALDIK’

Tunceli Üniversitesini yeni kazanan öğrencilerin en büyük ortak sorunu ise barınma sorunu. Birinci Sınıf Öğrencisi Yıldız ev kiralarının pahalı olması nedeniyle uzakta bir ev kiraladıklarını. Bu durumda da ulaşım sorunu yaşadıklarını söyledi, “Okulun temizliği hâlâ duruyor, daha birçok eksikliği var” dedi.

Yeni kayıt yaptıran 1. Sınıf İşletme Öğrencisi de okula kayıt yaptırıp da yurt çıkmayan öğrencilerden. “Evsiziz, yurtsuzuz, ne yapacağımızı hangi koşullarda yaşayacağımız bilmiyoruz” diyen öğrenci, Başbakanın öğrencilerin barınma sorununu çözmeden “kızlı-erkekli” ev gündemi yaratmasına ise tepkili. Özel yurtların ateş pahası olduğunu söyleyen Kanat “En ucuzu 350 TL, ev kiraları ise hayli yüksek” dedi.  

Ankara’dan gelen Heval Yılmaz Temel de eğitimin sıkıştırılması ile birlikte çeşitli sorunları taşıyacağını düşünüyor. Arkadaşının evinde kaldığını söyleyen Yılmaz’a da yurt çıkmamış. Başbakana tepkili olan Yılmaz, “Başbakan bunları söyleyeceğine önce gelip burada öğrencinin halini görsün” dedi.

İnşaat Mühendisliği 1. Sınıf Öğrencisi Serhat ise geciken öğretim yılına tepkisini “Bütün üniversitelerde vizeler başladı ama bizim daha eğitim başlayacak mı başlamayacak mı bu bir muamma içerisinde. Üstelik kampüsün daha bir sürü eksikliği var, daha inşaat halinde, daha çevre düzenlemesi yok” diye konuştu. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sesleri bende kaldı*

SONRAKİ HABER

#direnzahir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...