13 Kasım 2013 17:42

Hükümet güvenlikçi politika izliyor

BDP, KCK adı altına yapılan operasyonlarla Hükümetin Kürt sorununun güvenlikçi politikada ısrar ettiğini ortaya koyduğunu belirtti.

Hükümet güvenlikçi politika izliyor
Paylaş

BDP, KCK adı altına yapılan operasyonlarla Hükümetin Kürt sorununun güvenlikçi politikada ısrar ettiğini ortaya koyduğunu belirtti.

BDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, son dönemlerde artan operasyonlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Çözüm sürecinde hassas bir düzeye yaklaşıldığı belirtilen açıklamada, BDP’nin ve PKK ile Abdullah Öcalan’ın üzerine düşeni yaptığı ifade edildi. Hükümetin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmediği belirtilen açıklamada, Hükümetin demokratik siyasetin önünü açmak yerine kamuoyundaki beklentiyi görmezden geldiği kaydedildi.

Açıklamada, “KCK operasyonlarının sessiz ve derinden devam ettiğine” vurgu yapılarak, ekim ayı ile kasım aylarında KCK adı altında  yürütülen operasyonlarda İstanbul, Diyarbakır, Dersim, Şırnak, Hakkari, Urfa, Batman, Van’ın da yer aldığı illerde 158 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Söz konusu operasyonların hukuki olmadığı amacın tamamen siyasi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Hükümetin Kürt sorununu güvenlikçi politikayla çözme anlayışında ısrarcı davrandığı belirtildi. Yerel seçimler öncesinde yapılan operasyonların Kürt halkı ve partilerini yıpratmaya yönelik olduğunu ifade edilen açıklamada, operasyonların durması, başta Kürt halkının seçilmişleri ve siyasi tutukluların bırakılması talep edildi. Gözaltı ve tutuklamaların sürmesinin sürece zarar vereceği hatırlatılarak, parti olarak mücadelelerini kararlıca sürdüreceği dile getirildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Utanç duvarı ısrarına karşı oturma eylemi

SONRAKİ HABER

Baluken: Köy yakmalar ve katliamlar Mecliste araştırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...