23 Şubat 2011 22:38

Yeni Zelanda’da kurtarma çalışmaları sürüyor

YENİ Zelanda’nın 6.3 büyüklüğünde depremle sarsılan Christchurch kentinde ölenlerin sayısı 75’e yükseldi. Enkaz altında 300 kişinin bulduğu belirtiliyor. Kentte artçı sarsıntılar devam ederken, ilk depremin üzerinden 24 saat geçtikten sonra enkazın altından bir kadın sağ çıkarıldı.Deprem, öğle saatle

Yeni Zelanda’da kurtarma çalışmaları sürüyor
Paylaş

YENİ Zelanda’nın 6.3 büyüklüğünde depremle sarsılan Christchurch kentinde ölenlerin sayısı 75’e yükseldi. Enkaz altında 300 kişinin bulduğu belirtiliyor. Kentte artçı sarsıntılar devam ederken, ilk depremin üzerinden 24 saat geçtikten sonra enkazın altından bir kadın sağ çıkarıldı.
Deprem, öğle saatlerinde meydana geldiğinden çok sayıda kişi iş yerinde, öğrenciler de okullarındaydı. Depremin kentin sadece 10 kilometre güneydoğusunda ve 5 kilometre derinlikte meydana gelmesi de etkisini artırdı.Depremde maddi hasarın şimdiden 3 milyon doları bulduğu tahminleri yapılıyor. Yaklaşık 400 bin nüfuslu Christchurch, geçen eylül ayında bu kez 7.1 büyüklüğünde bir depremle sarsılmış, ölen olmamış ancak ciddi maddi hasar yaşanmıştı.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

YAŞ tasarısı günahkar ve ayrımcıdır

SONRAKİ HABER

Kızının adını facebook koydu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...