02 Haziran 2011 16:57

Pakistan’da Taliban savaşı

PAKİSTAN’da Taliban militanlarının önceki gün düzenlediği saldırıda 28 kişi öldü. Polis, ülkenin kuzeybatısında, Afganistan sınırındaki bir kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 23 polis ve 2’si kadın 5 sivilin öldüğünü belirtti.Sivillerin, kontrol noktasına yakın olan evlerine militanların attığı ha

Pakistan’da Taliban savaşı
Paylaş

PAKİSTAN’da Taliban militanlarının önceki gün düzenlediği saldırıda 28 kişi öldü. Polis, ülkenin kuzeybatısında, Afganistan sınırındaki bir kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 23 polis ve 2’si kadın 5 sivilin öldüğünü belirtti.

Sivillerin, kontrol noktasına yakın olan evlerine militanların attığı havan topu mermilerinin isabet etmesi sonucu öldüğü bildirildi. Militanlar ve polis arasında çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, NATO, El Kaide’nin öldürülen lideri Usame bin Ladin’in yardımcısı ve örgütün üst düzey bir yetkilisinin Afganistan’ın kuzeyinde yakalandığını bildirdi.

NATO’dan yapılan açıklamada, 2 Mayıs’ta ABD operasyonuyla Pakistan’da öldürülen bin Ladin’in bir yardımcısının yakalandığı ve bu kişinin 2001’de bin Ladin’le birlikte olabileceği kaydedildi. Adı açıklanmayan bu kişinin Balkh bölgesinde düzenlenen operasyonda dün ele geçirildiği ifade edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Allende infaz edilmiş

SONRAKİ HABER

ABD, ırkçılıkla mücadele etmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...