13 Kasım 2013 14:46

'Stadyuma AVM yapılmasını istemiyoruz'

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, alışveriş merkezi yapılmak istenen ve 14 Kasım'da satışa çıkarılacak 11 Nisan Stadyum Alanı'nın satışının durdurulması için yürüyüş düzenledi.

\'Stadyuma AVM yapılmasını istemiyoruz\'
Paylaş

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, alışveriş merkezi yapılmak istenen ve 14 Kasım'da satışa çıkarılacak 11 Nisan Stadyum Alanı'nın satışının durdurulması için yürüyüş düzenledi.

Urfa'da alışveriş merkezi yapılmak istenen 11 Nisan Stadyum Alanı'nın satışına dikkat çekmek amacıyla Urfa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Topçu Meydanı'ndan 11 Nisan Stadyum Alanı'na kadar yürüyüş düzenleyip konuya ilişkin açıklama yaptı. Yürüyüşe BDP PM Üyesi Mehdi Aslan, BDP İl Eş Başkanı Leyla Akça, Urfa Baro Başkanı Av. Ali Fuat Bucak'ın da aralarında bulunduğu yüzlerce yurttaş katıldı. Yarın AVM yapılmak üzere ihale ile satışa çıkarılacak olan 11 Nisan Alanı'nın yeşil alan olması talebiyle düzenlenen sesiz yürüyüşte, "11 Nisan alana da haram, satana da haram; eski stat alanında betonlaşmaya hayır, yeşil alana evet" yazılı pankart taşındı. Alkışlar eşliğinde düzenlenen yürüyüşün ardından platform adına TMMOB İKK Temsilcisi Ruken Okyay Çelik açıklama yaptı. Yapılacak olan AVM'nin çevresel, ulaşım ve alt yapı sorunlarına yol açacağını belirten Çelik, "11 Nisan sürecinde her şey imar hukukuna ve yasalara uygun muydu? Bu araştırılmalıdır. Henüz mahkeme süreci tamamlanmamış bu alanın satışa çıkması hukukun neresindedir? Eski stat alanı yeşil alan olarak değerlendirilmeli, AVM ve otoparktan vazgeçilmelidir. Satışı durdurulmalıdır.12 Bin yıllık mazisi olan bir şehrin sadece bugünün ihtiyaçlarına ve bugünün yöneticilerinin arzularına göre tasarlamak haksızlıktır. Geleceğin Urfa'sında yaşayacak torunlarımızın da dünya mirası bu şehre gelecek insanlarında bu şehrin kullanımında söz hakkı vardır" dedi.

'PEŞKEŞ ÇEKİLECEK'

Çelik'in ardından konuşan Urfa Baro Başkanı Av. Ali Fuat Bucak da, Urfa'nın yeşil alan ihtiyacı olduğunu söyleyerek, alanın neden spor alanı olmaktan çıkarıldığını sordu? Gençlik ve Spor Bakanlığı'na alan karşılığında tesis yapma sözü verildiği, bu yüzden de para gerektiği söylenip alanın satışa çıkarıldığını ifade eden Bucak, "O zaman bakanlıktan alanı almasaydınız ve spor alanı olarak kalsaydı. Madem paranız yok, bir sürü karakol inşaatı yapıyor, Suriye sınırına duvar örüyorsunuz. Buralara harcadığınız paralar ile yapın spor alanlarını. Burası da yeşil alan olarak kalsın. Bu yalanlara kimse inanmaz. Burası birilerine rant için peşkeş çekilecek. Biz Urfalılar bunu kabul etmiyoruz. Mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

BEDAŞ işçilerinden işgal eylemi

SONRAKİ HABER

Şike dosyası Yargıtay’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...