13 Kasım 2013 09:19

BM’ye Filipinler eleştirisi

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Çalışmalarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Valeri Amos, bugüne kadar kaydedilmiş en güçlü tayfunun vurduğu Filipinlere ulaşıldığını açıkladı.

BM’ye Filipinler eleştirisi
Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Çalışmalarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Valeri Amos, bugüne kadar kaydedilmiş en güçlü tayfunun vurduğu Filipinler'e ulaşıldığını açıkladı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Martin Nesirky, Amos’un Filipinlere ulaştığını ve yarın da tayfunun yerle bir ettiği Leyte adasının Tacloban şehrine geçeceğini söyledi.

Bir gazetecinin Haiyan Tayfunu’nun Tacloban şehrini vurmasından 5 gün sonra Amos’un neden olay yerine bu kadar geç gittiği ve bu saatten sonra su mu taşıyacağı yolundaki sorusuna Nesirky, Filipinler'in binlerce adadan oluştuğu ve ancak ulaşımın havadan sağlandığını bunun da zaman zaman havalimanları ile pistlerin uygun olmaması nedeniyle aksadığını dile getirdi. Haiyan Tayfunu’nun bugüne kadar insanoğlunun kaydedebildiği en şiddetli tayfun olduğunu anımsatan Nesirky, bu felaketten 11 milyon insanın etkilendiğine dikkat çekti. Nesirky, ‘‘700 bin kadar insan tayfun nedeniyle yerlerinden oldu. Bunların hepsini, BM ilgili tüm kurumları ile yakından takip ediyor ve Filipinler devleti ile de yakın çalışmasını sürdürüyor.’’ dedi.

Tayfunun vurduğu bölgelerde Kızılay, Kızılhaç, BM ve Filipinler dışında 9 farklı yardım kuruluşunun yardım faaliyetinde bulunduğunu belirten Nesirky, tüm bu çabaları koordineli olarak yürütmeye çalıştıklarının altını çizdi.

Diğer yandan OCHA Genel Direktörü John Ging ise yaptığı açıklamada, 25 milyon dolar acil yardımın felaketin etkili olduğu bölgeye ulaştırıldığını duyurdu. Ging, BM Acil Müdahale Merkez Fonu (CERF) tarafından yardım ekiplerinin ihtiyaç bölgelerine yönlendirildiğini söyledi.

Filipinler'i vuran tayfundan zarar görenlere BM aracılığı ile yardım etmek isteyenler http://www.unocha.org/cerf/ adresinden ulaşabilir. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suudi Arabistan BM Güvenlik Konseyi üyeliğini resmen reddetti

SONRAKİ HABER

Eğitim bütçesi eğitimsiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...