02 Haziran 2011 16:54

Japonya Başbakanı güvenoyu aldı

Japonya’da 1 yıl önce Başbakan olan Naoto Kan, 479 milletvekili bulunan parlamentoda 445 milletvekilinin katıldığı oylamada, 152’ye karşı 293 oyla güvenoyu aldı.Japonya’da muhalefet partileri, Başbakan Naoto Kan ve kabinesi hakkında, deprem ve tsunami felaketinin yol açtığı krize müdahaleleriyle ilgili güvensizlik önergesi ver

Japonya Başbakanı güvenoyu aldı
Paylaş

Japonya’da 1 yıl önce Başbakan olan Naoto Kan, 479 milletvekili bulunan parlamentoda 445 milletvekilinin katıldığı oylamada, 152’ye karşı 293 oyla güvenoyu aldı.

Japonya’da muhalefet partileri, Başbakan Naoto Kan ve kabinesi hakkında, deprem ve tsunami felaketinin yol açtığı krize müdahaleleriyle ilgili güvensizlik önergesi vermişti.

İSTİFA EDECEK

Naoto Kan, 11 Mart’taki deprem ve tsunami felaketi ile daha sonra oluşan nükleer kriz konularını çözdükten sonra istifa edeceğini açıklamıştı. İstifa tarihini belirtmeyen Kan, “Felaketle ilgilenirken, yapmam gereken belirli görevleri tamamladıktan sonra sorumlulukları genç nesillerin almasını isterim” demişti. Japonya’da 24 binden fazla kişinin öldüğü ya da kaybolduğu şiddetli deprem ve tsunami, Fukuşima nükleer santralinde hasara yol açmış, dünya, Çernobil’den sonraki en büyük nükleer krizle karşı karşıya kalmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sen nelere kadirsin Ali Demir!

SONRAKİ HABER

Şilili öğrenciler öfkeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...