12 Kasım 2013 17:40

Feniş işçileri ölen arkadaşları için yürüdü

Gebze'de, fabrikayı kapatan işverenden kıdem tazminatları ile ücretlerini alamadıkları için 67 gündür işyerinde eylemde bulunan Feniş Alüminyum A.Ş. işçileri, iki gün önce inşaattan düşerek ölen arkadaşları Nizamettin Önelge için, fabrikadan ilçe meydanına kadar yürüdü.

Feniş işçileri ölen arkadaşları için yürüdü
Paylaş

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, fabrikayı kapatan işveren Sedat Aloğlu'ndan kıdem tazminatları ile ücretlerini alamadıkları için 67 gündür işyerinde eylemde bulunan Feniş Alüminyum A.Ş. işçileri, iki gün önce inşaattan düşerek ölen arkadaşları Nizamettin Önelge için, fabrikadan ilçe meydanına kadar yürüdü.

Çelik İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç ve yaklaşık 250 kişi, eylem devam eden fabrikadan yürüyüşe geçti. Ellerinde pankartlarla cadde boyunca işveren ve hükümet aleyhinde sloganlar atarak yürüyen gruba, yol boyunca ev ve işyerlerinden de destek geldi. Gebze Kent Meydanı'na gelen grup burada geçtiğimiz gün İstanbul Sultanbeyli’de yevmiyeli olarak çalıştığı inşaattan düşme sonucu hayatını kaybeden arkadaşları Nizamettin Önelge için önce oturma eylemi, ardından bir dakikalı saygı duruşunda bulundu.

Burada basın açıklamasını yapan Çelik İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç şunları söyledi:
"638 arkadaşımız 9 Eylül 2013 tarihinden bu yana kıdem, ihbar tazminatları ve ücret alacakları için eylemde. Alacaklarımızın tespitini yaptırmamıza, fabrika binasına ve makinalara haciz işlemlerini yaptırmamıza rağmen bankaların ilk alacaklı pozisyonda olması nedeniyle alacaklarımızın garantisi yok. Biz inatla ve inançla haklarımızı almak için fabrikayı işgal ederek hak mücadelemizi onurlu bir şekilde sürdürüyoruz. Kıdem, ihbar tazminatları ve ücret alacaklarımızı alamadan olumsuz koşullarda hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Fabrika çalışanı arkadaşımız Nizamettin Önelge yaşadığı ekonomik ve sosyal sıkıntıları göğüsleyebilmek için inşaatlarda yevmiyeci olarak işe başlamış ve yaşadığı talihsiz kazadan dolayı hayatını kaybetmiştir. Kamuoyunun ve Nizamettin kardeşimizin manevi huzurunda söz veriyoruz. Bu haklı mücadelemiz zaferle sonuçlanana kadar direnişimizi kararlılıkla sürdüreceğiz ve kazanacağız.’’

İşçiler basın açıklamasının ardından nöbet tutmak için fabrikaya geri döndü. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mülteci faciasının bilirkişi raporu: Kaptan bilerek batırmış olabilir

SONRAKİ HABER

Uludere\'de 96 korucu istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...