12 Kasım 2013 16:45

Kaz Dağları için Meclis önüne geldiler

Çanakkale’de altın ve maden arayan şirketlerce doğal yaşamın yok edilmesine karşı mücadele yürüten Kaz Dağı köylüleri sürdürdükleri direnişlerini Meclis önüne taşıdı.

Kaz Dağları için Meclis önüne geldiler
Paylaş

Çanakkale’de altın ve maden arayan şirketlerce doğal yaşamın yok edilmesine karşı mücadele yürüten Kaz Dağı köylüleri sürdürdükleri direnişlerini Meclis önüne taşıdı. “Kaymakamı, valisi, jandarması, hepsi bizi görmezden geliyor. Çocuklarımız hastalandı, hayvanlarımız sakat ve üremez hale geldi” diyen köylüler, milletvekillerine “Kaz Dağlarını kurtarmak için bir an önce harekete geçin” çağrısı yaptı.

Kaz Dağları ve yöresinde yaşam haklarına kastedilen köylüler, Çanakkale Çevre Platformu ile birlikte dün Ankara’ya geldi. Meclis Dikmen Kapısı önünde toplanan köylüler, “Sağlığımızı, çevremizi, şehrimizi, onurumuzu savunuyoruz” ve “Altın-cı Filo Kazdağı’ndan defol”  pankartı açtı. Aralarında TTB ve KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri ile çok sayıda kitle örgütü ve siyasi parti temsilcileri de vatandaşlara destek verdi. Burada Kaz Dağı köylüleri adına ortak açıklamayı Aysen Günenç okudu.

‘BİZİ DUYMADINIZ, AYAĞINIZA GELDİK’

Günenç, “Bunca yıl bekledik, haykırdık, isyan ettik, hastalandık kimse sesimizi duymadı, bizleri görmedi. Bizim vekillerimiz, sadece yöremizin vekilleri değil, ülkemizin tüm vekilleri bizi duysun, bizi görsün, bir şeyler yapın diye taa Çanakkale’den ayağınıza geldik” dedi.
Dağların maden arama çalışmaları sebebiyle kazılarak yaşanılamaz hale getirildiğini anlatan Günenç, “Büyük büyük kamyonetler, iş makineleri ile gürültü çıkararak sondajlar yaptılar. Şahinli’de, Ağı Dağı’nda, Kirazlı’da, Söğütalan’da, Etili’de, Kızılelma’da, Serçiler’de, Evciler’de, Karaköy’de, Kuşçayırı’da, Muratlar’da, Yeşilköy’de, Gedik’de son olarak da Kurşunlu’da köylerimizi başımıza yıkmaya başladılar” dedi.

ÖZÜREN HÂLÂ AÇLIK GREVİNDE...

Günenç, Bayramiç Kurşunlu köyündeki maden çalışmasına karşı köyünü, ağaçlarını savunmak için 17 gündür açlık grevi yapan Bülent Özüren’den de bahsetti.
Platform üyelerinden ve köylülerden oluşan bir heyet de Meclise girerek milletvekillerini ziyaret etti. KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TTB Başkanı Özdemir Şener de yaptıkları konuşmalarında köylülerin yanında yer aldıklarını ortak mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

AKP TMMOB’a saldırmaya devam ediyor

SONRAKİ HABER

Operasyonda kolu kopan Saçılık\'a tazminat davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...