02 Haziran 2011 16:44

Oylar halk için bedel ödeyenlere!

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak, halk toplantıları ile seçim çalışmalarına devam ediyor. Yüzlerce kişinin katıldığı ev toplantılarında halkla bir araya gelen Bozlak, Gülbahçe, Şakirpaşa, Ova ve Dağlıoğlu Mahallelerindeki halk toplantılarında yaptığı konuşmada emekten, demokr

Oylar halk için bedel ödeyenlere!
Paylaş
Cumali Akkaş

Şakirpaşa Mahallesi’nde Emek Partisi (EMEP) Seyhan İlçe Örgütü tarafından organize edilen toplantıya katılan Bozlak, Dersimli ve Malatyalı alevi işçi ve emekçilerle bir araya geldi.

Toplantıda ülkenin sorunlarını ve emekçilerin taleplerini 20 başlık altında toplayıp panoya yazan EMEP Seyhan ilçe Yöneticisi Tufan Özcan, yaptığı açılış konuşmasında, eğitimin, sağlığın paralı hale geldiğini, işsizliğin diz boyu olduğunu, Kürt sorununun ve Alevilerin sorunlarının devam ettiğini söyledi. AKP’nin çözümsüzlüğün adresi olduğunu belirten Özcan, halkın sorunlarının ancak mücadeleyle çözüleceğini vurguladı. Özcan, Başbakanın herkesi eşkıyalıkla suçlamasını, saldırganlaşmasını ve Hopa’da ölen emekli öğretmenin ailesine başsağlığı bile dilememesini de kınadı.

‘OYLAR BEDEL ÖDEYENLERE’

Emek Partisi GYK Üyesi Halil İmrek de “Oylar, halkın üzerinden kendilerine ve patronlara çıkar sağlayan düzen partilerine değil, bizler için mücadele eden ve bedel ödeyenlere gitmelidir” dedi. Emek Demokrasi ve Özgürlük Blokunun sadece bir seçim birliği olmadığını hatırlatan İmrek, “Biz bir mücadele birliği oluşturduk, düzen partilerine verilecek her oy, sömürü düzeninin devamına, işsizliğe onay vermek demektir. Sosyalistlere ve ezilen Kürt halkının temsilcilerine verilen oylar ise mücadelenin sesini meclise taşıyacak ve geleceğimizin bugünden kurulmasına hizmet edecektir” şeklinde konuştu.

Ülkede yaşanan sorunların aslının yeni olmadığı aslında geçmişten bugüne kadar sürdüğünün altını çizerek konuşmasına başlayan Bozlak, Osmanlı’dan bu yana baskıya, imhaya maruz kalan Alevi halkının sorunlarının, Kürt halkının sorunlarının hâlâ günümüzde de devam ettiğini belirtti. Bozlak, “Bugün hükümet cemevlerini ibadethane haline getirmekten geri durmaktadır. Hak isteyen Alevileri yok saymakta yüzlerine ‘Siz Müslüman değil misiniz?​’ gibi sorular sormaktadır. Bu tutumun daha önceki hükümetlerin tutumundan hiçbir farkı yoktur. CHP’si de AKP’si de ne Alevi halkın ne de Kürt halkının sorunlarına çözüm olmuştur” diye konuştu. İşçilerin ve emekçilerin sıkıntılarının ise AKP hükümeti boyunca kat ve kat arttığına vurgu yapan Bozlak, “Özelleştirmelerle, taşeronlaştırma, yanlış tarım politikaları ile işçiler işinden olmuş.  İşinden olmayanlar ise sefalet ücretlerine mahkum bırakılmış, sendikasız ve sigortasız çalıştırılmaya zorlanmıştır.” dedi. Kürt sorunu üzerinden ise Tayyip Erdoğan’ın ‘90’lara dönerek Çiller’leştiğini vurgulayan Bozlak, sorunlarını dile getiren demokrasi güçlerini ise ‘Çete, eşkıya, terörist’ tanımlamalarıyla düşman ilan ettiğini dile getirdi.

BOZLAK, TUNUS’U HATIRLATTI

Erdoğan’ın kendisini eleştirenlere tahammül edemeyen diktatörler gibi davrandığını söyleyen
Bozlak, “Nasıl Tunus’ta yaşandığı gibi yıllarca halkına zulüm yapan diktatörler halkların birliği ile alaşağı edilmişse, Erdoğan da halkın birliği ile demokratik yollardan alaşağı edilecektir” şeklinde konuştu.  

Ova ve Dağlıoğlu Mahallelerinde halk toplantısına katılan Bozlak,  yüzlerce kişiye hitap etti. Konuşmalarında Seçimlere çok az bir süre kaldığını hatırlatan Bozlak, halkın kendi sorunlarını artık kendi öz gücüyle çözme zamanı geldiğini söyleyerek, “Artık Kürtler, emekçiler, işçiler, Aleviler düzen partilerinden ümitlerini kesmeliler. Çözüm burada. Çözüm Emek Demokrasi ve Özgürlük Blokundadır. Çözüm kendi elinizdedir” dedi. (Adana/EVRENSEL)


KADINLAR SEÇİM SANDIKLARINI KURDULAR

Adana Kadın Platformu seçimler yaklaşırken yaptığı seçim sandıklı eylemle sistemin sandığından kendilerine ölüm, taciz ve tecavüz çıktığını, kadınların seçim sandığından ise, bakım evleri, kreşler, özgürlük ve barış çıktığını ifade ettiler.
İnönü Parkı’nda bir araya gelen Adana Kadın Platformu üyeleri, biri sistemin siyah seçim sandığı, diğeri ise kadınların mor seçim sandığı olan iki sandık getirdiler. Platform adına basın açıklamasını okuyan Derya Çiçek, kadınların mecliste sadece yüzde 8.87 oranında temsil edildiğini ifade etti. Bu seçimlerde de tablonun değişmediğine dikkat çeken Çiçek,  düzen partilerinin kadınlara listelerde yine yer vermediğini söyledi. Kadınların kamusal alanda da temsil edilmediğini dile getiren Çiçek, 81 ilde hiç kadın vali olmadığına dikkat çekti. Açıklamanın ardından kadınlar getirdikleri sandıklardan çıkan kartları okudular. Sistemin siyah seçim sandığından kadınlara, ölüm, tecavüz, taciz çıkarken, kadınların seçim sandığından ise özgürlük, barış, kreş ve bakımevleri gibi talepler çıktı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Seçimlerde hesap soralım’

SONRAKİ HABER

Sen nelere kadirsin Ali Demir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...