12 Kasım 2013 16:31

'Kürtler Barzani’yi Newroz’da görmek ister'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mardin-Urfa yolu bağlantısını sağlayan Qamişlo Bulvarı’nın açılışına katılan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

\'Kürtler Barzani’yi Newroz’da görmek ister\'
Paylaş

Faruk Ayyıldız

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mardin-Urfa yolu bağlantısını sağlayan Qamişlo Bulvarı’nın açılışına katılan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türk, Mesud Barzani’nin, AKP’nin davetlisi olarak Diyarbakır’a gelecek olmasını, “Kürt halkı Sayın Barzani’yi Newroz’da görmek istiyor” şeklinde değerlendirdi. Barzani’nin Kürtlerin değer verdiği birisi olduğunu ifade eden Türk, “Sayın Barzani’yi daha önce de Newroz’a davet ettik. Barzani, Amed gibi önemli bir kente geldiğinde öncelikle Diyarbakır halkını, Büyükşehir Belediye Başkanını ziyaret etmesi gerekiyor” dedi. Beklentilerinin bu yönde olduğunu aktaran Türk, “Barzani, Newroz’a gelmedi bugüne kadar. Kürtler için önemli bir kenti ziyaret etme fırsatı olmadı. Barzani’nin, Başbakanın davetlisi olarak gelmesi Kürtler arasında büyük tartışmalara sebep olacaktır” sözlerini kullandı.

Türk, yapılacak görüşmenin ardından Barzani’nin vereceği mesajların önemli olduğunu belirterek, yapılacak açıklamalardan sonra daha geniş bir değerlendirme yapabileceklerini vurguladı.

AKP’NİN SEÇİM KAMPANYASI MI?

İktidarın seçim öncesi Barzani’yi Diyarbakır’a davet etmesinin halk arasında da tartışıldığını anlatan Türk, “Umut ediyorum ki Sayın Barzani bunun farkına varır” dedi. Barzani ile görüşüp, görüşmeyeceklerine dair soruyu da cevaplayan Türk, “Şu ana kadar bize Sayın Barzani’nin bizleri ya da belediyeyi ziyaret edeceğine dair bilgi ulaşmadı. Barzani’nin bu konuda bir isteği varsa biz de Kürdistan’a, Amed’e hoş geldin deriz” dedi. Ziyaretin çözüm sürecine katkısı sorusunu da cevaplayan Türk, “Umuyoruz ki çözüm sürecine katkı sunacak bir gelişme olur” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Kadını bakanlıkta göremiyoruz’

SONRAKİ HABER

BDP: Saldırılardan sadece el Nusra sorumlu değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...