12 Kasım 2013 16:07

‘Arınç’ı görevden al yerine valiyi getir’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakanın Adana Valisiyle ilgili sözlerini eleştirerek şöyle söyledi: “Erdoğan’a önerim var. Muhbirlikte falan kimse eline su dökemez. Çiftçiye, gazeteciye kızıyorsun. Bence Arınç’ı o görevden al, yerine de bu valiyi getir.”

‘Arınç’ı görevden al yerine valiyi getir’
Paylaş

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakanın Adana Valisiyle ilgili sözlerini eleştirerek şöyle söyledi: “Erdoğan’a önerim var. Muhbirlikte falan kimse eline su dökemez. Çiftçiye, gazeteciye kızıyorsun. Bence Arınç’ı o görevden al, yerine de bu valiyi getir.”

Adana Valisinin Başbakana göre bir vali olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş” dedi. “‘Valiyi mi görevden alacağız, Vali kızmış’ diyor” diyerek Erdoğan’ın sözlerini aktaran Kılıçdaroğlu, “Hangi ahlak anlayışı bu. Sen Başbakan ol Erdoğan, bunu da bakanlık koltuğuna oturt. Bunu hükümet sözcüsü de yap. Böylece AKP’nin gerçek yüzünü de herkes öğrenmiş olur” diye konuştu.

Kaz dağları bölgesinde yaşam alanları için mücadele eden ve CHP grup toplantısına katılan yaşam savunucularına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Doğayı korumalıyız. Sadece bizim değil geleceğin de sorunudur. Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakacaksak güzel bir çevre de bırakmalıyız" dedi.

Kıdem tazminatına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi neden bu konuda konuşmuyor? İşçi kardeşlerime açıkça ifade ediyorum. Önce siz kendini sorunuza sahip çıkın. Bütün CHP'liler kapı gibi arkanızda. Korkmayacaksınız. Bilmem iktidar baskı yapacak, yılmayacaksınız. Biz bu ülkede korkmayan insanlar görmek istiyoruz. Bu diktatör önünde diz çökerseniz, kimse size sahip çıkmaz" diye belirtti.

Türkiye'nin yarı açık cezaevine döndüğünü belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Cezaevinde gelinen tablo içler acısı. Herkesin bunu görmesi gerekir. Cezaevleri tıka basa dolu. Herkes sırasıyla yatıyor. Urfa Cezaevi'nde isyan sonucu 13 kişi hayatını kaybetti. Yer olmadığı için bu insanlar hayatını kaybetti." Hasta tutsakların durumuna da dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Ağır hasta mahkumlar var. Adli Tıp Kurumu'nun cezaevinde kalamaz raporları var ama rapora rağmen cezaevinde tutuluyor. Cezaevinde cenazeler çıkarsa bunun sorumlusu iktidardır" diye konuştu.

KAFALARINDAKİ DUVARI HAYATA GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Nusaybin ve Qamişlo arasında örülmeye devam edilen "utanç duvarı"na ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bizim sınırımıza duvar örülmeye başladılar. Niye örüyorsun. Hangi gerekçe ile örüyorlar. Kontrol etmesi gereken gümrük teşkilatı, polis teşkilatı yok mu? Baktığında öbür tarafta akrabalarımız var. Bunu en iyi Ahmet Arif anlatır. 33 kurşun şiiriyle. Şimdi biz duvar örüyoruz. En son Berlin Duvarı örülmüştü. 21. yüzyılın Türkiye'sinde duvar örme inşası yapıyor. Bunu kabul etmiyoruz. Şiddetle reddediyoruz. Kafalarındaki duvarı fiilen hayata geçirmek istiyorlar" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın "kadın-erkek öğrenciler aynı evde kalamaz" açıklamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Sen ne kadar yurt yaptın, bu ülkeye. 11 yıldır iktidardasın ne yaptın. O çocuklara yazık günah değil mi? Tamamını suçlu durumun getirdin. Annelere, babalara kuşku tohumları ekmeye başlattın, ayıp, günah değil mi? Sen ahlaklı olsan Deniz Feneri'ne sahip çıkmazsın. Ahlaklı adam yolsuzluklara göz yummaz, ahlaklı adam devletin mallarına yamalanan yandaşlara peşkeş çekmez. En önemlisi de kul hakkını yemez. Sen gayri meşru Başbakan'sın."  (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Danıştay: İki bakanlık doğayı yok etti

SONRAKİ HABER

Zorunlu gebelik testine protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...