12 Kasım 2013 15:49

Kendilerini ihbar ettiler

'Kız-erkek' aynı öğrenci evinde kalan Gamze Selçuk ve Ali Haydar Temel, bugün İzmir Adliyesi’ne giderek kendilerini ihbar etti.

Kendilerini ihbar ettiler
Paylaş

'Kız-erkek' aynı öğrenci evinde kalan Gamze Selçuk ve Ali Haydar Temel, bugün İzmir Adliyesi’ne giderek kendilerini ihbar etti.

Öğleden sonra Adliyeye gelen gençler, siyasi iktidar ve kamu görevlilerinin kızlı erkekli aynı evde kalmayı suç olarak nitelendiren, açıklamaları karşısında eğer ortada bir suç varsa işleyenler olarak kendilerini ihbar etme kararı aldıklarını belirtti.

İhbar dilekçelerini avukatları aracılığı ile Savcılığa teslim eden gençler adliye önünde açıklama yaptı. Gamze Selçuk, Başbakan Erdoğan’ın 4 Kasım’da yaptığı konuşmasında kızlı erkekli aynı evde kalmanın Anayasa’ya aykırı olduğunu söylediğini belirterek, “Biz bunun Anayasaya aykırı olduğunu düşünmüyoruz. AKP Türkiye toplumunun üzerine, aydınlanmacı değerlerine saldırıda bulunuyor. Biz bu birikimlerin de sahibi olarak gençlik olarak AKP’nin ‘kızlı-erkekli’ uygulamasının toplumsal bir karşılığının olmadığını düşünüyoruz” dedi. Hukuksal bir karşılığının da olmadığını kanıtlamak için kendilerini ihbar ettiklerini belirten Selçuk, “AKP bu uygulamasında da kadın düşmanlığı yapıyor, kadınları toplumun içerisinden ayırmaya çalışıyor. Biz bugün burada buna müsaade etmeyeceğimizi göstermek için buradayız” dedi.

Ali Haydar Temel de, bugüne kadar kız erkek aynı evde kalmanın suç olabileceğini hiç düşünmediklerini dile getirerek, “Biz şimdi kendimizi suçlu mu hissetmeliyiz? Başbakan’ın da bu açıklamasıyla komik bir duruma düştüğünü düşünüyoruz. Mahallede, sokakta nasıl yaşamamız gerektiği, ne zaman alkol almamız gerektiği ile ilgili sürekli müdahale varken bu, müdahale sınırlarını da aştı. Evimizin içinde nasıl yaşadığımıza dair müdahaleye dönüştü” dedi.

Gençlerin avukatı Özlem Öngörü de bir hukukçu olarak söz konusu uygulamanın Anayasa’da da kanunda da yeri olmadığını dile getirerek, “Bugüne kadar öyle biliyordum. Bu ihbarın sonucunda hukuken de ne olduğunu bize göstermiş olacaklar. Hem halkımızı hem de hukukçu olarak bizi aydınlatacaklar” dedi.(İzmir/EVRENSEL)  
 

ÖNCEKİ HABER

HDP Meclis’te ilk grup toplantısını yaptı

SONRAKİ HABER

Hacettepe’de taşeron işçi kıyımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...