12 Kasım 2013 14:51

Mudanya'da metal işçileri yürüdü: Kıdem tazminatıma dokunma

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş sendikasına üye işçiler, Mudanya’da bir yürüyüş gerçekleştirerek kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesini protesto etti.

Mudanya\'da metal işçileri yürüdü: Kıdem tazminatıma dokunma
Paylaş

Önen Ersin

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş sendikasına üye işçiler, Mudanya’da bir yürüyüş gerçekleştirerek kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesini protesto etti. Mudanya Mütareke Meydanı’ndan, İskele Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşe Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Genel Sekreteri Selçuk Göktaş da katıldı.

Prysmian, SCM ve Bosch işçilerinden oluşan yürüyüş kortejine, Mudanya halkından da katılanlar oldu. Yürüyüş esnasında bir taraftan da halka bildiri dağıtan işçilere, çevredeki vatandaşların bir bölümü de alkışlarla destek oldu.

Yürüyüşün ardından İskele Meydanı’nda konuşan Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Hükümeti kıdem tazminatından elini çekmesi konusunda uyardı. 1950’lerden bu yana sermayenin, işçilerin kıdem tazminatı hakkını tartıştığını ifade eden Serdaroğlu, AKP’nin iktidara geldiğinden bu yana 10. kez kıdemi gündeme getirdiğine dikkat çekti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in bir işveren olduğunu ifade eden Serdaroğlu, “Böyle birisi bizim haklarımızı elbette savunmaz. Kendi çıkarları doğrultusunda kıdem tazminatını kaldırarak, işçileri daha rahat sömürmeyi hedefliyorlar” dedi.

HÜKÜMET İŞÇİNİN DAMARINA DOKUNDU

Herkesin yavaş yavaş Hükümetin ne olduğunu anladığını, artık işçilerin Hükümetin yalanlarına kanmayacağını ifade eden Serdaroğlu, “İktidar artık işçinin can damarına dokundu ve bunun altında kalacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, işçinin alın terinin altında boğulacaktır” diye konuştu.

Kıdem tazminatının kalkmasının ardından işverenlerin rahatça işçi çıkartabileceğinin altını çizen Serdaroğlu, “İşveren çıkarttığı işçinin yerine daha düşük ücret ile yeni işçi alacaktır. Çünkü artık işten çıkartırken tazminat ödemesi söz konusu olmayacaktır” diyerek, bütün işçileri bu hak gaspına karşı mücadele etmeye çağırdı.

Eylemin sloganlarla son bulmasının ardından işçiler servislerine binerek, evlerinin yolunu tuttu. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK Çerkezköy’de kıdem için sokakta

SONRAKİ HABER

Ali İsmail\'in davası Kayseri\'ye alındı; Eskişehir\'den karara tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...