12 Kasım 2013 13:49

Erdoğan: Valiyi yedirmeyiz

Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın grup toplantısına katılmadığı görüldü. Erdoğan, grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarlem Adana Valisi Coş için "Yedirmeyiz" dedi.

Erdoğan: Valiyi yedirmeyiz
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın grup toplantısına katılmadığı görüldü. Erdoğan, grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Adana Valisi Coş için "Yedirmeyiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

'AK PARTİ BÖLÜNSÜN DİYE DUA EDİYOR'

Erdoğan, "'AK Parti bölünsün' diye dua ediyor, medet umuyorlar. Kimse kusura bakmasın bu zavallılıktır. İnanıyorum ki hiç bir kardeşim pusuda bekleyen bu zavallılara ümit vermeyecektir. Yanlış anlamalar olabilir, yanlış anlaşılmalar olabilir. Dava arkadaşlılığının kardeşlik hukukunun gereği olarak meseleleri kendi aramızda konuşur, çözeriz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

SAVAŞ AY'IN VEFATI

"Değerli arkadaşımız Savaş Ay ruhunu hakka teslim etti. Biz katılamasak da bakan ve milletvekili arkadaşlarımız cenazeye eşlik ettiler. Belediye başkanlığı yaptığım dönemde birlikte çalıştığımız Ay'a Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Muharrem ayı vesilesiyle Hz. Hüseyin'i bir kez daha rahmet anıyorum. Kerbela'nın ayrışmanın aracı olacağını her fırsatta ifade ettik, ediyoruz. Meselenin mezhepler arası yorum olarak kalmasını her zaman arzuladık ve tavsiyelerimizi dile getirdik. Kardeşin kardeşi katletmesini, biz en başta Hz. Muhammed'in mübarek hatıralarına saygısızlık olarak görüyoruz."

SURİYE KRİZİ

"Bugün dünyanın herhangi bir yerinde kendisini Müslüman olarak tanımlayan bir şahıs, üzerine bombaları sarıyor, gidiyor camide, bir kutsal mekanda bu bombaları patlatıyor. Kadınlar ölüyor, çocuklar ölüyor. Hemen her gün çağın Yezidleri Hüseyinleri katlediyor. Biz hiç bir zaman Yezidilerin tarafında durmadık. Kerbela Yezidin iktidar hırsının eseridir. Suriye budur, Irak budur. Şu anda birilerinin hırsı mazlumların kanını acımazca toprağa döküyor."

"Mazlumu katledenin sıfatı Yeziddir, katledilenin sıfatı Hüseyindir. Bizim aramıza fitne odakları girmezse inanın aramızda hiçbir sorun kalmayacak. Biz aynı toprakların insanıyız. Bu tarih içinde Alevi ya da Sünni acıları birlikte yaşadık. Acı hadiseler bizim bin yıllık kardeşliğimizi bozamaz. Kanlı terör örgütlerinin kışkırtmaları kadim dostluğumuzu sarsamaz. Yezidin izindeki nifak odakları bizim aramızı açamaz. Bir takım kanlı terör örgütlerinin kışkırtmaları bizim kardeşliğimizi sarsamaz. Biz aracılarla değil gönül diliyle konuşacağız."

ALEVİLERİN SORUNLARINI ELE ALMIŞ

"11 yıllık süreçte Alevi kardeşlerimizin sorunlarını ele aldık. Sorunları çözmede tam bir kararlılık içinde olduk. Çözüm yollarını belirledik. Uzlaşılan konularda çözümleri uygulamaya koyduk. En son Nevşehir'deki üniversitemizin adını Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi yaptık. Çok daha fazlasını yaparız ve yapacağız. Güç devşirme odaklarını aramıza almayalım. Alevileri sadece oy deposu olarak gören istismar siyasetini aramıza almayalım."

MUHAFAZAKARLAR VE REFORMCULAR İTTİFAKI

"Avrupa muhafazakarlar ve reformcular ittifakına üye olduk. Buraya gözlemci üye değil, tam üye olduk. 4 genel başkan yardımcılığı var. Bunlardan bir tanesinin görevini biz üstlendik. Güçlü siyasi partiler var. AK Parti duruşuyla mevcut siyasi teorilerin kalıplarını aşmış adeta yeniden yazmış çok önemli yenilikler katmış bir partidir. Avrupa'da muhafazakarlar AK Parti'ye üyelik daveti yapıyor. AK Parti kökü çok derinlerde olan bir partidir, ilkeleri olan kırmızı çizgileri olan bir partidir. Ecdadından bir miras devraldığı partidir. Bizi anlamayanlar hadiselerden dolayı takındığımız tavırda gereksiz yere hayal kırıklığına uğrarlar. Bunlar çöp toplasın, bunlar havayı temizlesin dediler. Sosyal politikalardan uzak durmamızı istediler."

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI


"İnanın böyle bir taksimi kurtlara bıraksan onlar bile kabul etmez. Kabul ettik de ne oldu. 60 maddede mutabık kaldıklarını söylüyorlar. Ben ne dedim? 'Gelin 48 maddede mutabık kalındı hiç olmazsa bunu Meclis'ten geçirelim.' Yine çalışmalara devam edelim. Dediler ki ; 'Olmaz.' Ana muhalefetin genel başkanı '60 maddede uyum var, Meclis'ten çıkarabiliriz.' dedi mi bunu ? Dedi. MHP ise 'Benim kapım kapalı' diyor. Zaten hiç bir zaman açık olmadı ki. Arkadaşlarımız görüştüler. Cevap şu: 4 siyasi parti eğer ittifak edersek ancak bu görüşmeyi yapabiliriz. Eğer samimiyseniz, gelirseniz gelirsiniz gelmezseniz Meclis'ten bu maddeyi geçiririz, yasal hale getiririz. Akşam başka sabah başka. Milletin takdirine bırakıyorum. İşte demokratikleşme paketi. Şimdi yasal olanları Meclis'e getiriyoruz. Biz verdiğimiz sözü tutarız. Ne aldanan ne de aldatan olacağız."

BİZ HİÇBİR ZAMAN BAŞKASINA YAPILAN YANLIŞI REVA GÖRMEDİK

"Birilerinin keyfi için inançlarımızdan vazgeçecek kadro olmadık, olmayız. Neye inanıyorsak hiç çekinmeden korkmadan çıkar ve onu söyleriz. Aman birileri eleştirecek varsın eleştirsin . Birileri yazacak, varsın yazsın. Bizi millet bağlar değerli kardeşim. Bu sözlerimi hiç kimse farklı yerlere çekmesin. 200 yıldır doğru olan bu deniyor. Ceberut devlet anlayışı ile dayatılıyor. Biz hiçbir zaman başkasına yapılan yanlışı reva görmedik. 1 yıldır millete seçenekler koyduk. İnandığınız neyse onu cesaretle söyleyin. Kimseniz o olacaksınız. Başkasının ne dediğine değil en başta kalbinizin sonra milletin ne dediğine bakacaksınız. Bırakın eleştirsinler Yunus Emre'nin dediği gibi yeter ki hak bizim olsun. Biz 200 yıldır olduğu gibi millete değer dayatmayız."

MESELELERİ KENDİ ARAMIZDA KONUŞUR, ÇÖZERİZ

"Birileri hazzetmiyor diye muhafazakar kimliğimizden vazgeçemeyiz. Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. AK Parti olarak her meselede görüşümüz kesinlikle vardır, söyleyecek sözümü vardır ama hükümet olarak yasa ne derse millet ne derse onu yaparız. 'AK Parti bölünsün' diye dua ediyor, medet umuyorlar. Kimse kusura bakmasın bu zavallılıktır. İnanıyorum ki hiç bir kardeşim pusuda bekleyen bu zavallılara ümit vermeyecektir. Yanlış anlamalar olabilir, yanlış anlaşılmalar olabilir. Dava arkadaşlılığının kardeşlik hukukunun gereği olarak meseleleri kendi aramızda konuşur, çözeriz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Meseleleri kendi aramızda konuşarak kendi aramızda çözüm yoluna koyarız. Pusuda bekleyenleri asla fırsat vermeyeceğiz. Heveslerini hep kursaklarında bırakacağız. Düşmanı sevindirmeyeceklerine yürekten inanıyorum."

İBRAHİM TATLISES, ŞİVAN PERVER BİRLİKTE BİR DÜET YAPACAKLAR

"Cumartesi günü Diyarbakır'da açılışlar yapacağız. Bu törene sayın Mesud Barzani de katılacak. Bu törende istiyoruz ki inşallah ülkemizin birliğine yönelik mesajlar çok daha güç kazansın. Ertesi gün de açılışlar yapacağız. Bu arada 300 aileyi evlendireceğiz. Bu evlilik töreninde de bir başka renk katalım istedik. İlk defa İbrahim Tatlıses, Şivan Perver birlikte bir düet yapacaklar" dedi.

'VALİYİ YEDİRMEYİZ'

Erdoğan, grup toplantısının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 10 Kasım törenleri sırasında kendisini protesto eden vatandaşa "gavat" diyen Adana Valisi Hüseyin avni Coş'a Başbakan Erdoğan sahip çıktı. Başbakan Erdoğan, "O ifadeleri kabul etmiyoruz ama provokatif eylemlere de valimizi kolay kolay yedirmeyiz" dedi. (ANKARA)
 

ÖNCEKİ HABER

AİHM köy bombardımanında Türkiye\'yi mahkum etti

SONRAKİ HABER

Rojava\'da Geçici Yönetim için Meclis oluşturuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...