12 Kasım 2013 07:35

HES’çileri içişleri mi koruyor?

CHP Antalya Milletvekili Arif Bulut, Manavgat’ın Ahmetler köyünde bir HES şirketinin özel güvenlik elemanlarının köylülere yönelik silahlı saldırılarını TBMM gündemine taşıdı.

HES’çileri içişleri mi koruyor?
Paylaş

Yusuf Yavuz

CHP Antalya Milletvekili Arif Bulut, Manavgat’ın Ahmetler köyünde bir HES şirketinin özel güvenlik elemanlarının köylülere yönelik silahlı saldırılarını TBMM gündemine taşıdı. Bulut, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in sözlü olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Köylülerimize saldıran HES görevlilerini bakanlığınız korumakta mıdır? Eğer korumuyorsa Ahmetler köyünde yaşanan olaylar hakkında bakanlığınız her hangi bir inceleme başlatmış mıdır?​” diye sordu.

Ahmetler köyünde HES şirketinin özel güvenlik elemanlarının köylülere karşı silahlı tacizlerini Meclisin gündemine taşıyan CHP’li Bulut, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e yaşanan olaylarla ilgili inceleme başlatılıp başlatılmadığını sordu.

HES şirketlerinin suları ve yaşam alanlarını korumaya çalışan yurttaşlara karşı özel güvenlik terörü estirdiğine değinen Bulut, “Ahmetler köyünde kimliği belirsiz olduğu ve kayıt dışı silahlar kullandıkları iddia edilen bazı kişilerin, ‘özel güvenlik’ görevlisi adı altında yurttaşların üzerine ve havaya ateş açmaları suretiyle ve yaşanan arbede sonucunda üç yurttaşımız yaralanmıştır” bilgisine yer verdiği önergesinde, İçişleri Bakanı Güler’den “sularını, tarım arazilerini, doğal değerlerini ve geçim kaynaklarını kendi olanaklarıyla korumaya çalışan köylülerimize saldıran HES görevlilerini bakanlığınız korumakta mıdır? Eğer korumuyorsa Ahmetler köyünde yaşanan olaylar hakkında bakanlığınız her hangi bir inceleme başlatmış mıdır?​” sorusuna yanıt istedi.

RUHSATSIZ SİLAHLA YAKALANAN HES ÇALIŞANLARI

Bulut’un Meclis gündemine getirdiği olaylar geçtiğimiz HES şirketinin Ahmetler Kanyonu’na girmesiyle başlamış, projeye karşı çıkan köylülerin iş makinelerine direnmesi üzerine özel güvenlik olduğu öne sürülen silahlı bazı kişiler köylülerin üzerine ateş açmıştı. 6 Kasım’da benzer nedenlerle yeniden başlayan olaylar sırasında da gece yarısı Ahmetler Kanyonu’nda nöbet tutan köylülerin bulunduğu alana 100 metre mesafeden duyulan silah sesleri panik yaratmıştı. Olayın ardından jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alınan HES şirketine ait sözde güvenlik elemanlarının üzerlerinde ruhsatsız silah bulunduğu öne sürüldü.

‘DAHA NE KADAR  SEYİRCİ KALACAKSINIZ?​’

CHP’li Bulut, ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Manavgat’a bağlı Ahmetler köyünde köylülerin karşı çıkmasına rağmen yapımında ısrar edilen HES projesini meclisin  gündemine taşıdı. Ahmetler Kanyonu’nda yapımı planlanan HES projesi için bölge halkının isteklerinin dikkate alınıp alınmadığını soran Bulut, Bakan Eroğlu’dan “HES’lerin ve Maden ocaklarının doğal değerlerimizi yok etmesine daha ne kadar seyirci kalacaksınız?​” sorusuna yanıt istedi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tarım işçileri: Sorunları sendikalaşarak çözebiliriz

SONRAKİ HABER

Çete protestosuna trafik cezası kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...