11 Kasım 2013 18:31

Başbakana yakın isimler medya yöneticilerini aradı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Yardımcısı Bülent Arınç’ı karşı karşıya getiren “kızlı-erkekli evlerin denetimi” konusunda Arınç’ın yaptığı çıkışa dair medya patronlarının AKP’ye yakın isimler tarafından arandığı iddia edildi.

Başbakana yakın isimler medya yöneticilerini aradı
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Yardımcısı Bülent Arınç’ı karşı karşıya getiren “kızlı-erkekli evlerin denetimi” konusunda Arınç’ın yaptığı çıkışa dair medya patronlarının AKP’ye yakın isimler tarafından arandığı iddia edildi.  Arınç’ın açıklamalarının ardından AKP danışmanının bazı basın kuruluşlarına, açıklamanın küçük görülmesi konusunda ‘tavsiyede’ bulunduğu ileri sürüldü. Hatta Arınç’ın, açıklamalarının “sitem” başlığı ile verilmesi istendi. İddia, Taraf gazetesine ait. Gazete bu bilgileri manşetine taşıdı.
Arınç’ın patlamasına yol açan beş günden satırbaşları aktaran gazete “Medyada Arınç operasyonu” manşeti ile çıktı. Haber tam olarak kulis bilgilerine dayandırılıyor. Haberin ilgili kısmı Taraf’ta şöyle yer aldı:
“ Arınç’ın açıklamaları, Başbakanlıkta ve AKP’de adeta bomba etkisi yarattı. Arınç’ın açıklamalarının ardından Erdoğan’ın bazı danışmanları ve AKP genel başkan yardımcıları, yine bazı gazetelerin yöneticilerini arayarak, “Arınç’ın açıklamalarının küçük görülmesini” istediler. Bu kapsamda danışmanlar, Arınç’ın açıklamasının “sitem” başlığı ile verilmesi tavsiyesinde de bulundu. Uyarı üzerine, Arınç’ın açıklamaları ile ilgili özel yayın yapmayı planlayan haber kanalları da geri adım attı. Bu esnada, Başbakan Erdoğan’ın yurt dışında yaptığı açıklama, medya kuruluşlarını da kurtarmış oldu. Başbakan Erdoğan’ın açıklaması manşetlere taşınırken, Arınç’ın açıklaması haberlere kutu oldu.”
Bülent Arınç’ın açıklama yaptığı günün ertesinde gazeteler Arınç’ın siteminden değil Başbakan Erdoğan’ın “ Aramızda konuşur çözeriz” şeklindeki açıklamasından manşet oluşturmuştu.  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Finlandiyalı gazeteci cevap verdi

SONRAKİ HABER

455 bin okur ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...