11 Kasım 2013 17:30

Ataması yapılmayan öğretmenler kalem kırdı

İzmir’de ataması yapılmayan öğretmenler, seslerini duyurabilmek için kalem kırdı. Öğretmenler, 'KPSS mezara öğretmenler okula', 'Susma haykır atama haktır' sloganları attı.

Ataması yapılmayan öğretmenler kalem kırdı
Paylaş

İzmir’de ataması yapılmayan öğretmenler, seslerini duyurabilmek için kalem kırdı.
Konak’taki Yeni Karamürsel Mağazası önünde toplanan öğretmenler, İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdü. Öğretmenler, 'KPSS mezara öğretmenler okula', 'Susma haykır atama haktır' sloganları attı. Yapılan basın açıklamasında, atamaları yapılmadan ölen öğretmen adaylarının sayısının 30’u geçmesine rağmen bu sorunun sürekli görmemezlikten gelindiği belirtildi. Eğitim fakültesi mezunu olarak dershanelerde ve okullarda düşük ücretle köle gibi çalışmak, kafelerde garsonluk, inşaatta amelelik, tarlada ırgatlık, KPSS dershanelerine para akıtmak için okutmadıklarını dile getiren öğretmenler, ardından yanlarında getirdikleri kurşun kalemleri ortadan ikiye kırıp yere attı.
Neredeyse her kente açılan eğitim faktültelerinden binlerce öğretmen adayının mezun olduğunu, pek çoğunun atanamadığını belirten Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) Sözcüsü Barış Vahiç, “Oysa polis okullarından, tıp fakültelerinden ve askeri okullardan mezun olanlar böyle bir durumla karşı karşıya kalmamaktadır. Eğitim fakültesi mezunlarının atanması için aldıkları diploma yeterli olmalıdır. Hükümetin bu konuyla ilgili bir an önce koşulsuz atama taleplerimizi karşılamasını, okullarda istihdam kapısı olarak gösterilen ve 80 bin çalışanı bulunan ücretli öğretmenlik uygulamasının kaldırılmasını istiyoruz. Velileri de bu konuda duyarlı davranmaya, çocuklarını öğretmenler yerine, ziraat, işletme, arıcılık, su ürünleri, kanatlı hayvan yetiştiriliciği gibi bölümlerden mezun olanların eğitmemesi adına bilinçli olmaya çağırıyoruz” dedi.
Eyleme katılanlar, atandığını göremeden ölen arkadaşları adına yazılmış mektubu okuduktan sonra dağıldı. (İzmir/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kobani\'de bombalı saldırı: 11 ölü, 23 yaralı

SONRAKİ HABER

Adana’daki Gezi davasında 8 tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...