11 Kasım 2013 16:16

TİGEM'de grevci taşeron işçilerin talepleri kabul edildi

TİGEM'e bağlı taşeron firma çalışanlarının kötü çalışma koşulları nedeniyle başlattığı iş bırakma eylemi, TİGEM Müdürü'nün işçilerin taleplerini kabul etmesi ile sona erdi.

TİGEM\'de grevci taşeron işçilerin talepleri kabul edildi
Paylaş

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı taşeron firma işçilerinin sosyal hakları ile kıdem tazminatından mahrum bırakılmak istenmeleri üzerine 8 Kasım günü başlattıkları iş bırakma eylemi, Ceylanpınar İlçe Kaymakamı'nın araya girmesiyle sona erdi. Her ay 25 gün çalıştırılıp, 23 gün sigorta primi yatırıldığını, firmanın kendilerini fazla çalıştırdığı halde mesai ücreti ödemediğini ve yaşam standartlarının altında kalan 25 TL'lik yevmiye ile çalıştırıldıklarını söyleyen işçiler, geçtiğimiz Cuma günü iş bırakmıştı.

İşçilerin çalıştığı taşeron firmanın bağlı bulunduğu kurum olan TİGEM'in de uygulamalara göz yumduğunu iddia eden işçi temsilcileri, Ceylanpınar İlçe Kaymakamı Musa Sarı'nın arabuluculuğunda TİGEM İşletme Müdürü Tekin Ünal ile görüştü. Müdürden "Çalışma şartları ve işçilerin taleplerinin yerine getirileceği" taahhüdünü alan işçiler eylemi sonlandırarak işbaşı yaptı. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Narlıdere’de zorunlu din derslerini boykot

SONRAKİ HABER

Batman Emniyeti: Failler Hüda Par üyeleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...