11 Kasım 2013 14:51

Trafikte daha kaç Yusuf’un ölmesi lazım?

Mamak Cengizhan ve Ege Mahalleri arasında kalan Nato Yolu Caddesi’nde trafik kazalarının ardı arkası kesilmiyor. Mamaklılar, geçtiğimiz günlerde Yusuf Haksun adlı gencin trafik kazasında yaşamını yitirmesini, yolu trafiğe kapatarak protesto etti.

Trafikte daha kaç Yusuf’un ölmesi lazım?
Paylaş

Mamak Cengizhan ve Ege Mahalleri arasında kalan NATO Yolu Caddesi’nde trafik kazalarının ardı arkası kesilmiyor. 1995’ten bugüne yetkililerin bir türlü çözüm üretmeye yanaşmaması yüzünden yaşanan trafik kazalarında 40 kişi yaşamını yitirdi onlarca kişi yaralandı. Son olarak geçtiğimiz günlerde Yusuf Haksun adlı bir gencin, trafik kazasında yaşamını yitirmesi vatandaşları isyan ettirdi.

Vatandaşlar dün akşam saatlerinde, NATO Yolu Caddesi’ni trafiğe kapattı. “Artık bu ölüm son olsun” pankartıyla yürüyen vatandaşlar ve Haksun ailesi, gözyaşlarını tutamadı. En önde küçük çocukların yürüdüğü eylemde, basın metnini mahalle halkı adına Birsen Doğan okudu.

ÖLÜM YOLU

Cadde üzerinde özelikle büyük alışveriş merkezlerinin açılmasıyla birlikte Nato Yolu’ndaki trafiğin arttığını dile getiren Doğan, “NATO Yolu Caddesi olarak bilinen cadde adeta ölüm yolu olmuştur” dedi.

‘TRAFİK IŞIKLARI HÂLÂ YAPILMADI’

Caddenin, planlanmasında yapılan hatalar, trafik levha ve uyarıcılarının yetersizliği ile araç sürücülerinin aşırı hız yapması yüzünden insanların yaşamını tehdit ettiğini söyleyen Doğan, “Hepimiz karşıdan karşıya geçebilmek için dakikalarca beklemek zorunda kalıyoruz” dedi. Doğan, “Derhal yetkilileri görevlerini yapmaya çağırıyor trafik lambası ve göbek yapımının bir an önce bitirilmesini, ölümlerin durmasını istiyoruz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Eski FED Başkanı: 2008 krizi son değil yenisi gelecek

SONRAKİ HABER

Zonguldak’ta yurt protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...