11 Kasım 2013 13:57

Maaşı ödenmeyen işçiler siloya çıktı

Urfa'da İl Özel İdaresi asfalt ve kilit taşı şantiyesinde çalışan 15 işçi, maaşlarını alamadıklarını belirterek beton dökme silosunun üzerine çıktı. İşçiler, sorunlarının çözüleceğine ilişkin söz alınca 3 saat sürdürdükleri eylemlerini sonlandırdı.

Maaşı ödenmeyen işçiler siloya çıktı
Paylaş

Ali Leylak / Ömer Şulul

Şanlıurfa'da 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' kapsamında İl Özel İdaresi asfalt ve kilit taşı şantiyesinde çalışan 15 işçi, maaşlarını alamadıklarını belirterek beton dökme silosunun üzerine çıktı. Maaşlarını alana kadar metrelerce yükseklikteki silonun üzerinden inmeyeceğini söyleyen işçileri ikna etmek için polis ve sağlık ekipleri bölgeye geldi.

Olay, öğle saatlerinde Yenice Mahallesi'nde bulunan İl Özel İdaresine ait asfalt şantiyesinde meydana geldi. Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında İl Özel İdaresi şantiyesinde görevlendirilen 15 işçi, öğle saatlerinde maaşlarının aksadığı ve sigortalarının yatırılmadığını belirterek şantiye sahasındaki 20 metre yükseklikteki beton dökme silosunun üzerine çıktı. Maaşlarının çoğunlukla aksadığını ve 1 aydır da para alamadıkları için mağdur olduğunu söyleyen 15 işçi, silo üzerinden sorunlarının çözülmesi çağrısında bulundu. 15 işçinin silonun üzerinde protestosunu gören ve ikna edemeyen görevliler, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbarın ardından şantiyeye gelen polisler; işçilere megafonla aşağı inmeleri için seslendi. Polislerin ikna çabalarına olumsuz yanıt veren işçiler, sorunlarının çözümü için yetkililerin bir an önce ödemelerini yapmalarını istedi. Uzun süren çabaya rağmen işçiler ikna olmayınca polisler, konuyu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bildirdi. 15 işçi, şantiyeye gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ile yaptıkları görüşme sonrası, sorunlarının çözüleceğine ilişkin söz alınca 3 saat sürdürdükleri eylemlerini sonlandırdı. (Urfa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Petrol-İş: Birleşik mücadele verilmeli

SONRAKİ HABER

Başbakan, Barzani ile görüşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa