11 Kasım 2013 11:57

Aydın'da uykudaki kadın öğrencilere 'gürültü' baskını

“Öğrenci evleri, kızlı-erkekli evler” tartışması Aydın’da da gözleri üniversite öğrencilerinin yaşadıkları evlere çevirdi. Dün gece aynı evde kalan 3 kadın öğrenci uyurken polis kapılarına dayandı. Gerekçe ise gürültü!

Aydın\'da uykudaki kadın öğrencilere \'gürültü\' baskını
Paylaş

Yunus Naci Emek

Son günlerde yaşanan “öğrenci evleri, kızlı-erkekli evler” tartışması Aydın’da da gözleri üniversite öğrencilerinin yaşadıkları evlere çevirdi. Dün gece aynı evde kalan 3 kadın öğrenci uyurken polis kapılarına dayandı. Gerekçe ise gürültü!

Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi 3 genç kadının 2 yıldır yaşadıkları ve Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan evleri Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından ‘gürültü’ gerekçesiyle basıldı.

‘UYUYORDUK NE GÜRÜLTÜSÜ?​’

Gazetemize konuşan Z.Ç, H.E ve B.K isimli öğrenciler, gece 02:30 civarında zilin çalmasıyla uyandıklarını ve karşılarında polisi bulduklarını söyledi. Öğrenciler, komşular tarafından “gürültü yapıldığı” konusunda şikayet aldıklarını ileri süren polislere “Ne gürültüsü, sadece 3 kişiyiz ve hepimiz de uyuyorduk” yanıtını verdi. Polis bunun üzerine ifade aldıktan sonra apartmandan ayrıldı.

Öğrenciler zaman zaman apartman sakinleri tarafından baskı gördüklerini, “eve erkek almayın” gibi tacizlere maruz kaldıklarını ancak ilk defa Başbakan’ın konuşmasının ardından evlerinin basıldığını ifade etti. (Aydın/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Marmara Üniversitesi\'nde Kürt öğrencilere saldırı

SONRAKİ HABER

Mumia’nın idam cezası kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...