10 Kasım 2013 22:00

Suriye Ulusal Konseyi'nden Cenevre'ye yeşil ışık

Suriye Ulusal Konseyi Sözcüsü Halid El Salih, “İttifak, Birleşmiş Milletler'in Cenevre'de düzenlenecek konferansa resmi davetini beklemektedir” sözleriyle, konferansa katılabilecekleri yönünde mesaj verdi.

Suriye Ulusal Konseyi\'nden Cenevre\'ye yeşil ışık
Paylaş

Suriye Ulusal Konseyi bugün İstanbul'da düzenlenen toplantıda, Cenevre'de düzenlenmesi planlanan barış konferansına katılıp katılmama konusunu ele aldı. Suriye Ulusal Konseyi Sözcüsü Halid El Salih, “İttifak, Birleşmiş Milletler'in Cenevre'de düzenlenecek konferansa resmi davetini beklemektedir” sözleriyle, konferansa katılabilecekleri yönünde mesaj verdi.

Deutsche Welle'nin haberine göre Konsey'in, söz konusu karara ilişkin oylamayı kısa bir süre içerisinde yapması bekleniyor.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da böyle bir konferansa temsilcilerini göndermeye hazır olduğunu ilan etmişti. Suriyeli muhalifler içerisindeki birçok grup ise Cenevre'deki konferansa katılanları ‘hain' olarak nitelendirecekleri açıkalmasını yapmıştı.

Suriye Barış Konferansı'nın ne zaman düzenleneceği ise henüz netlik kazanmadı. 23-24 Kasım tarihlerinde yapılması beklenen konferans geçen günler içerisinde bir kez daha ertelenmişti. Konferans'ın Aralık ayında düzenlenebilmesi için çalışmalar devam ediyor. Esad yönetimi ile muhalifleri aynı masa etrafında buluşturması hedeflenen konferansın bu sene sonuna kadar düzenlenmesi bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Münih halkı, Olimpiyat\'a \'Hayır\' dedi

SONRAKİ HABER

Sabahın işçi çocukları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...