10 Kasım 2013 19:11

Haydi sen de foruma

Yemekhanede ve okulun kalabalık yerlerinde skeçler oynadık. Bununla birlikte her öğle arası R alanında toplandık ve her dilden şarkılar türküler söyleyerek, şiirler okuyarak, herkesin dikkatini çekip foruma davet ettik

Haydi sen de foruma
Paylaş

Dilan Sarıkaya / Aydın Yiğit

Üniversitemizin açılmasından bu yana yemekhane fiyatlarının yüksek olması, yurt sorunu, kampüs kart sorunu öğrenciler arasında en çok tartışılan konular oldu. Bu sorunlara karşı çözüm arayışına giren üniversite öğrencileri bir araya gelerek çözüm yollarını tartıştı. Sonuç olarak ilk forumu 7 Kasım Perşembe gerçekleştirme kararı alan öğrenciler, kampüste bu yönde yapılan renkli çalışmalarla üniversite bünyesindeki herkesi foruma davet ediyor. Foruma katılacak olan öğrenci arkadaşlarımızla neyi amaçladıklarını ve nasıl çalışmalar yaptıklarını konuştuk.

FORUM ÖNCESİ HAZIRLIK...

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Nihat Kısacık, “Bugün üniversitelerdeki asıl sorunlar öğrenciyi birebir etkileyen sorunlardır. Üniversite yönetimi sorunları ne kadar yok saysa da biz öğrenciler bunlarla gündelik hayatta karşılaşıyoruz. Örneğin okulun açılmasıyla birlikte öğrenci yurtlarında haremlik-selamlık uygulamayla karşılaşılması, yemekhane ücretlerinin bir çok üniversiteye göre daha pahalı ve yemeklerin daha kötü olması bunlardan bir kaçı.” dedi. Forum yapma kararları alınırken birçok öğrencinin yan yana geldiğini ve birbirlerinin sorunlarından haberdar olduğunu belirtti. Kısacık, bugün üniversitede bulunan öğrenci, akademisyen ve çalışanların birçok problemi olduğunu söyledi ve bu sorunların ancak forumlarda el birliğiyle çözülebileceğini ifade etti.
Üniversitenin tartışılacağı forum için günler öncesinden çeşitli etkinlikler yaptıklarını vurgulayan İktisat Bölümü öğrencisi Deniz Uslu, “Yemekhanede ve okulun kalabalık yerlerinde skeçler oynadık. Bununla birlikte her öğle arası R alanında toplandık ve her dilden şarkılar türküler söyleyerek, şiirler okuyarak, herkesin dikkatini çekip foruma davet ettik.” dedi.

7 KASIM PERŞEMBE ‘R’ ALANINDA

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Eren Öztürk, 12 Eylül darbesinin ürünü YÖK ve onun baskıcı, anti-demokratik yönetmelikleriyle öğrencilerin söz  ve karar mekanizmalarından dışlandığına değindi. Haziran direnişiyle beraber milyonlarca insanın kendilerinin dışlandığı, kendilerine sorulmadan kararlar alındığı bir düzenin alternatifi olarak, kendilerinin söz ve karar mekanizmalarını kurduklarını hatırlattı. Üniversite öğrencileri olarak Haziran direnişinde yer aldıklarını, YÖK ve onun kurumlarına karşı öğrenciler, öğretim üyeleri ve üniversite çalışanları olarak kendi söz ve karar organlarını oluşturmak istediklerini söyledi. Öztürk son olarak herkesi 7 Kasım Perşembe Çukurova Üniversitesi’nin R Alanı’nda yapılacak olan foruma davet etti.

Çukurova Üniversitesi Adana
 

ÖNCEKİ HABER

Mühendis neye yarar

SONRAKİ HABER

Valiyle kapımıza dayanacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...